28/6/10

Λοβέρδος: «Η βασική σύνταξη θα είναι 360 ευρώ ακατέβατα»!

Πάλι καλά που ακούσαμε τον υπουργό εργασίας να δεσμεύεται για τα 360 ευρώ της βασικής σύνταξης, γιατί κοντεύαμε να πιστέψουμε ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα έβαζε τους συνταξιούχους να πληρώνουν κι από πάνω! «Η βασική σύνταξη θα είναι 360 ευρώ ακατέβατα», είπε με στόμφο ο Ανδρέας Λοβέρδος το πρωί στο ALTER, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και στη συνέχεια...
 προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Δέχομαι μια σφοδρή κριτική εδώ και 15 – 20 μέρες. Δεν είχα τρόπο επικοινωνιακό να απαντήσω, γιατί όταν είναι τόσες πολλές οι εκπομπές οι πολιτικοί και κοινωνικοί χώροι που ασκούν την κριτική, ο μόνος τρόπος απάντησης είναι η αλήθεια που θα ειπωθεί στην Βουλή», τόνισε. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ένα μισθωτός πρέπει να έχει το 60ο έτος συμπληρωμένο για να πάρει πλήρη σύνταξη, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν και τα λεγόμενα «μαξιλάρια» (δηλαδή τρόποι εξαγοράς χρόνου ασφάλισης), όπως είναι οι σπουδές, η λοχεία και η ασθένεια.


Ο κ. Λοβέρδος στήριξε τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ άφησε αιχμές για μέλη της κυβέρνησης που δεν τον στήριξαν. «Είμαι μέλος της κυβέρνησης. Αναλαμβάνω μαζί με τους συναδέλφους μου όλες τις ευθύνες. Μπορώ να σας απαντήσω για ό,τι θέλετε. Εγώ δεν λέω άλλο ο ένας υπουργός, άλλο ο άλλος. Αυτά τα ‘κρύβομαι εγώ για να βγει ο άλλος δεν τα καταλαβαίνω’», είπε χαρακτηριστικά.

http://www.zoomnews.gr/