28/6/10

Η Ολλανδία στους «8», νίκησε 2-1 τη Σλοβακία

Η Ολλανδία επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα της Σλοβακίας με 2-1 (2-1: 18' Ρόμπεν, 84' Σνάιτερ- 94' Βίτεκ) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Βραζιλία-Χιλή που αγωνίζονται στις 21.30.

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Ολλανδία επικράτησε με 2-1 της Σλοβακίας και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Σλοβακία έδειξε να φοβάται το παιχνίδι ακόμα κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και τα γκολ των Ρόμπεν, στην επιστροφή του από τραυματισμό και Σνάιντερ ήταν αρκετά για να δώσουν στους «οράνιε» την πρόκριση, καθώς η μείωση του σκορ με εύστοχη εκτέλεση του Βίτεκ στις καθυστερήσεις ήρθε πολύ αργά...



Στην αρχική 11άδα βρέθηκε τελικά ο Άριεν Ρόμπεν, για πρώτη φορά στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ στον αντίποδα ο Βάις έκανε μόλις μία αλλαγή, περνώντας τον γιο του... Βάις στη θέση του τιμωρημένου Στρμπα.



Οι Σλοβάκοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την Ολλανδία με ένα σουτ του Γιέντρικσεν μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και στη συνέχεια οι «οράνιε» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σνάιντερ και Φαν Πέρσι επισκέπτονταν συχνά πυκνά την περιοχή του Μούχα, αλλά χωρίς το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα, μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε δράση ο... ορεξάτος Ρόμπεν.



Στο 18ο λεπτό, ο άσος της Μπάγερν Μονάχου ξεμαρκαρίστηκε με ωραία ατομική προσπάθεια και με το αριστερό νίκησε τον Μούχα, κάνοντας το 1-0.
 
http://www.in.gr/