25/6/10

Aρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ

Με «στοίχημα» την οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση, καθώς και την αποσαφήνιση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς επικεντρώνει στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, αρχίζει την Παρασκευή στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο το 8ο συνέδριο της ΝΔ.

Το συνέδριο θα κορυφωθεί την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή), η οποία θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος. Για τη θέση, ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και Ευριπίδη Στυλιανίδη ως επικρατέστερων υποψηφίων.



Το συνέδριο αναμένεται να αναδείξει την ιδεολογική σύγκρουση μεταξύ της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς και των φιλελευθέρων, με ορισμένους ομιλητές, κυρίως πρώην υπουργούς, να μην διστάζουν να διαφοροποιηθούν από τη γραμμή της Ρηγίλλης.



Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι δεν θα υπάρχουν αποχωρήσεις στελεχών από το συνέδριο. Παράλληλα, προκειμένου να μην επισκιαστεί η συνεδριακή διαδικασία από εσωκομματική συζήτηση για τα «γαλάζια βαρίδια», η Ρηγίλλης έστειλε μήνυμα στους Γ.Βουλγαράκη, Θ.Ρουσόπουλο και Αρ.Παυλίδη ότι είναι εκτός καταλόγου των περίπου 4.000 συνέδρων.



«Ο πρόεδρος του κόμματος καταδίκασε, με ονομαστική αναφορά, συγκεκριμένες συμπεριφορές και αυτή η καταδίκη παράγει πολιτικά αποτελέσματα», τόνιζαν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά.



Παράλληλα, σε επίπεδο προσώπων, ο κ. Σαμαράς στοχεύει στην ανάδειξη στα κομματικά όργανα την ανάδειξη νέων, άφθαρτων στελεχών, ενισχύοντας παράλληλα την ηγετική του θέση στο κόμμα. Σε αυτή τη διαδικασία, «μάχη επιβίωσης» δίνουν οι λεγόμενοι «καραμανλικοί» που ελπίζουν να έχουν ένα 30% των μελών της Πολιτικής Επιτροπής.



Το πρόγραμμα του συνεδρίου



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ



12.0-18.30 Εγγραφές Συνέδρων

19.00 Έναρξη Συνεδριακών Διαδικασιών

Ενημέρωση Συνέδρων για την διαδικασία διεξαγωγής του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής

19.30 Ομιλία Προέδρου ΝΔ.



ΣΑΒΒΑΤΟ



10.00 - 14.00 Αρένα Σταδίου

Θέμα: Οργανωτικά – Καταστατικές Αλλαγές

10.00 - 13.45 Προθερμαντήριο Σταδίου

Θέμα: Γενικές Πολιτικές Προγραμματικές Θέσεις

14.00 Εισήγηση Προέδρου Οργαν. Επιτροπής Συνεδρίου

Έγκριση Καταστατικών Αλλαγών (Αρένα Σταδίου)

14.30 - 19.30 Προθερμαντήριο Σταδίου (συνέχιση εργασιών)

Θέμα: Γενικές Πολιτικές Προγραμματικές Θέσεις

14.30 - 19.30 Αρένα Σταδίου

Τοποθετήσεις Συνέδρων



ΚΥΡΙΑΚΗ



10.00 - 13.20 Αρένα Σταδίου

Τοποθετήσεις Συνέδρων

13.20 Εισήγηση Προέδρου Οργαν. Επιτροπής Συνεδρίου

Έγκριση Πολιτικών Προγραμματικών Θέσεων (Αρένα Σταδίου)

13.30 Ομιλία Προέδρου ΝΔ.

14.00 - 18.30 Εκλογή Μελών Κεντρικής Επιτροπής

http://www.magnesianews.g/