18/6/10

Παπανδρέου: «Θα εξαντληθεί ο διάλογος με τους εταίρους στο πλαίσιο του μνημονίου»

Για μέτρα έκτακτης οικονομικής ανάγκης, όσον αφορά στο εργασιακό και το ασφαλιστικό, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός είπε μάλιστα ότι θα εξαντληθεί ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους, στο πλαίσιο του μνημονίου, και τόνισε ότι, αν δεν ήμαστασν μπροστά στην χρεοκοπία, δεν θα χρειαζόταν το μνημόνιο.

«Έχουμε τεράστια ευθύνη να σώσουμε την οικονομία και αυτό κάνουμε», δήλωσε. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ακόμη πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μπαίνει ο νέος πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας και αυτός είναι ο λόγος που επιδοτείται μέρος του μισθού του.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη πως, πολλά από αυτά τα οποία γίνονται, είναι αυτά τα οποία ζήτησε ο ελληνικός λαός προεκλογικά, δηλαδή διαφάνεια, αξιοκρατία, ευνομία στο πολιτικό σύστημα καθώς και αντιμετώπιση της διαφθοράς. Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και τόνισε ότι, έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια ότι η Ελλάδα μπορεί, με δύσκολες αποφάσεις και θυσίες, να βγει από αυτή τη δύσκολη θέση.

http://www.tanea.gr/