23/6/10

Απέκλεισε αναδιάρθρωση του χρέους ο Γ.Παπακωνσταντίνου


Απέκλεισε εκ νέου την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τη δημοσιονομική κρίση χωρίς να χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Αναγνώρισε πως η ελληνική οικονομία συνεχίζει να έχει πρόβλημα αξιοπιστίας, ωστόσο υποστήριξε πως οι δημοσιονομικές προσπάθειες της κυβέρνησης θα αντιστρέψουν την εικόνα αυτή.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στην ανάγκη ρύθμισης των αγορών, τονίζοντας πως θα πρέπει να ελεγχθούν καλύτερα κάποιοι τομείς. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καταστραφεί η νομισματική ένωση από την υπερβολική αντίδραση των αγορών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του τμήματος κρατικών κινδύνων της Moody’s Investors Service Μπαρτ Οόστερβελντ αναγνώρισε πως το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες.

Ο Οόστερβελντ δήλωσε την Τρίτη σε αμερικανικό δίκτυο πως είναι πολύ δύσκολο να να γίνει αναδιάρθρωση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς και μεσοπρόθεσμα, αν και το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. «Πιστεύουμε ότι έχει λίγες πιθανότητες αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

http://www.magnesianews.g/