25/6/10

Δεκατέσσερα χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Παρουσία του πρωθυπουργού, της οικογένειας Παπανδρέου, στελεχών του κόμματος και της ιστορικής του ηγεσίας αλλά και φίλων του ΠΑΣΟΚ τελέστηκε στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών το ετήσιο μνημόσυνο του Ανδρέα Παπανδρέου, 14 χρόνια μετά από το θάνατό του...

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, που παραβρέθηκε για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός στο μνημόσυνο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, απόθεσε στον τάφο του πατέρα του τρία κόκκινα γαρύφαλλα και στη συνέχεια πήγε και στον τάφο του παππού του Γεώργίου Παπανδρέου και αποχώρησε.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν ο ελληνικός λαός, από γενιά σε γενιά, θα θυμάται τον άνδρα εκείνο, τον πολιτικό, που άλλαξε την πορεία της χώρας και έβαλε στη ζωή, στην κοινωνία, ένα μεγάλο κομμάτι του λαού που ήταν στη γωνία απ’ αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν ξανά τη χώρα στην ίδια κατάσταση. Γι' αυτό με ενότητα, είπε, σήμερα προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από έναν τέτοιο επικίνδυνο κατήφορο.Ο Γιώργος Λιάνης δήλωσε ότι ο Ανδρέας λείπει από όλους. «Πιστεύω ότι στον Γιώργο έλαχε το μεγαλύτερο φορτίο που σήκωσε ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός και του εύχομαι ολόψυχα να πετύχει», τόνισε ο κ. Λιάνης.Ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου στις ιδέες και στη ζωή είναι πάντοτε οδηγός και όσο πιο δύσκολη είναι η στιγμή τόσο πιο πολύ τον σκέφτεται.Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν τα αδέλφια του πρωθυπουργού Νίκος και Ανδρίκος, ο αδελφός του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος, υπουργοί , βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Σηφουνάκης, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Λαλιώτης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Κατσιφάρας, Νίκος Αθανασάκης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Ντίνα Μπέη και Γιάννης Μίχας.Σε δηλώσεις της η Δήμητρα Παπανδρέου είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας ηγέτης που λατρεύτηκε από τον ελληνικό λαό και αγάπησε αυτόν τον λαό. «Στον τάφο του«, είπε, γράφει «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες (...) Έκανε έναν λαό περήφανο που δεν γονάτισε στα ξένα συμφέροντα και δεν ενέδωσε σε ξένους εκβιασμούς. Αν ζούσε σήμερα», συμπλήρωσε, «ο ελληνικός λαός δεν θα περνούσε αυτή τη δοκιμασία».

http://www.ethnos.gr/