28/6/10

Πώς θα κινηθούν την Τρίτη τα ΜΜΜ

Μετ΄ εμποδίων την Τρίτη 29 Ιουνίου οι μετακινήσεις εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Συγκεκριμένα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Θα κινηθούν μόνο οι αμαξοστοιχίες των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.
Το πρόγραμμα των δρομολογίων του ΟΣΕ επηρεάζεται και σήμερα Δευτέρα, αλλά και την Τετάρτη, εξαιτίας της απεργίας. Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι οι επιβάτες να ενημερώνονται από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.Αναλυτικότερα,• Το ΤΡΑΜ θα κινηθεί κανονικά από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα• Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ• Το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα• Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Οι πτήσειςΣτην απεργία συμμετέχει και η ΟΣΥΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις εσωτερικού, ενώ στην απεργία δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα όλες οι πτήσεις του εξωτερικού να πραγματοποιηθούν κανονικά.Σε ματαίωση 34 σκελών πτήσεων εσωτερικού προχώρησε η Olympic Air. Συγκεκριμένα, ματαιώνονται οι πτήσεις από Αθήνα μετ΄ επιστροφής για Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Σαντορίνη, Χίο, Καβάλα, Μύκονο, Σύρο, Ικαρία, Κύθηρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Μήλο, Λέρο, Νάξο και Πάρο, καθώς και οι πτήσεις Ρόδος-Κάλυμνος-Ρόδος, Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία-Κάσος-Κάρπαθος και Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη.Επίσης λόγω της απεργίας τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης στα ακόλουθα δρομολόγια της 29ης Ιουνίου:• OA 091 Κάρπαθος-Ρόδος: Ώρα αναχώρησης 05.30 πμ και ώρα άφιξης 06.05πμ• OA 092/093 Ρόδος-Κάρπαθος-Ρόδος: Ώρα αναχώρησης 10.45πμ και ώρα άφιξης 11.20πμ. Ώρα αναχώρησης από Κάρπαθο 11.50πμ και ώρα άφιξης 12.25μμΑλλά και η Aegean ανακοίνωσε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΟΣΥΠΑ, αναγκάζεται να ματαιώσει 28 σκέλη πτήσεων στο δίκτυο του εσωτερικού.Συγκεκριμένα ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες για αύριο πτήσεις από Αθήνα μετ`επιστροφής, για Μύκονο, Σαντορίνη, Χίο, Ιωάννινα, Καβάλα, Μυτιλήνη καθώς και η πτήση μετ`επιστροφής Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη.

http://www.skai.gr/