16/6/10

Ρεχάγκελ: «Να βάλουμε γκολ»

Τέλος στην αφλογιστία της Εθνικής σε Μουντιάλ θέλει να μπει στο ματς της Πέμπτης με τη Νιγηρία ο Ότο Ρεχάγκελ. «Θέλουμε να σκοράρουμε και να κρατήσουμε το μηδέν», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουμε το δικό μας στυλ και με αυτό φτάσαμε ως εδώ. Αν είχαμε Μέσι και Κακά, θα ήταν διαφορετικά». Για «τελευταία ευκαιρία» μίλησε ο Νίνης. «Να είμαστε καλοί και σοβαροί», είπε ο Γκέκας.

Ο Ότο Ρεχάγκελ αντιμετωπίζει ως μία ευκαιρία για καινούρια αρχή το επερχόμενο ματς: «Πολλά πράγματα δεν μας βγήκαν στο ματς με τη Νότιο Κορέα. Όμως το παιχνίδι με τη Νιγηρία είναι διαφορετικό και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε διαφορετικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό με το προηγούμενο και ποτέ δεν ξέρεις πώς θα ξεκινήσει και πώς θα τελειώσει», ανέφερε.

Όσο για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει και αν θα είναι πιο επιθετική, ο «Herr Otto» δεν ήταν σαφής: «Παίζουμε με τρεις γραμμές, άμυνα, κέντρο και επίθεση. Θα κοιτάξουμε να βάλουμε γκολ. Όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, μας πιέζει. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και να σκοράρουμε. Είναι προφανής ο στόχος μας. Στο προηγούμενο ματς δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτό. Θα κοιτάξουμε να προστατέψουμε την εστία μας. Η Νιγηρία έχει πολύ ψηλούς παίκτες και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις στημένες φάσεις».



Πολλοί έχουν επικρίνει την Εθνική του Ρεχάγκελ για το ποδόσφαιρο που παίζει. Ο Γερμανός τεχνικός απάντησε όπως είχε κάνει και στο παρελθόν. «Έχουμε το δικό μας αγωνιστικό στυλ με το οποίο φτάσαμε ως εδώ. Η ομάδα παλαιότερα έπαιζε αλλιώς και νομίζω πως προοδεύσαμε. Αν είχαμε έναν Μέσι ή έναν Κακά θα παίζαμε διαφορετικό ποδόσφαιρο. Όμως δεν έχουμε και με τους παίκτες που διαθέτουμε αυτό είναι το στυλ που πιστεύω πως μας ταιριάζει», τόνισε.



Για τις εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες, καθώς στο Μπλουμφοντέιν θα υπάρχει δριμύ ψύχος, είπε: «Η θερμοκρασία είναι λίγο πάνω από το μηδέν. Πιστεύω πως οι παίκτες θα παίξουν καλύτερα με κρύο, παρά με ζέστη. Ο καιρός δεν είναι δικαιολογία και οι συνθήκες είναι ίδιες για όλους τους ποδοσφαιριστές».



Ερωτηθείς από μία δημοσιογράφο από τη Νιγηρία για τις αδυναμίες των «μαύρων αετών», απάντησε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τα αδύναμα σημεία της Νιγηρίας. Καταλαβαίνεται το λόγο».



* Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής ομάδας είπε πριν τη συνέντευξη Τύπου πως ο Ότο Ρεχάγκελ δεν θα δεχτεί ερωτήσεις για θέματα που δεν αφορούν τον αγώνα κι έτσι οι απορίες για το μέλλον του στον ελληνικό πάγκο έμειναν αναπάντητες.



Γκέκας: «Ξέρουμε τη σημασία του αγώνα»



Ο Φάνης Γκέκας από την πλευρά του ανέφερε: «Όλοι ξέρουμε τη σημασία του αγώνα. Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να ευχαριστηθούμε το ματς και να διορθώσουμε κάποια λάθη που έγιναν στο προηγούμενο ματς. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η Νιγηρία είναι πολύ καλή ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε καλοί και σοβαροί. Να μη δεχτούμε γκολ κι αν γίνεται να πετύχουμε ένα για να κερδίσουμε».



Όσο για το αν θεωρεί πως υπάρχει πρόβλημα στο γκολ για την Εθνική και το αν έχει... καημό να σκοράρει ο ίδιος σε ένα Μουντιάλ είπε: «Στα προκριματικά πετύχαμε πολλά γκολ. Δεν υπάρχει πρόβλημα στο γκολ. Δεν έχουμε στο μυαλό μας ποιος θα σκοράρει. Σημασία έχει να βάλει γκολ η ομάδα. Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσω, ο προπονητής αποφασίζει. Εγώ είμαι διαθέσιμος για να βοηθήσω όποτε μου ζητηθεί. Σημασία έχει να κερδίσει η ομάδα».



Τέλος, ερωτηθείς από Νοτιοαφρικανό για τις βουβουζέλες και αν ενοχλούν τους ποδοσφαιριστές, ο άσος της Άιντραχτ απάντησε: «Μας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχουν όλες οι ομάδες και όχι μόνο εμείς».



Νίνης: «Τελευταία μας ευκαιρία»



Ο Σωτήρης Νίνης σε ανάλογο μήκος κύματος με τον συμπαίκτη του είπε: «Στο πρώτο παιχνίδι δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο έγινε αυτό. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία το ματς με τη Νιγηρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Να παίξουμε όπως μπορούμε και να φύγουμε από εδώ με ψηλά το κεφάλι. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το έχουμε καταλάβει όλοι μέσα στην ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, σε αντίθεση με αυτό που δείξαμε στο προηγούμενο ματς».



Ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και για τις βουβουζέλες. «Ο θόρυβος είναι πολύ μεγάλος και δεν μας βοηθά καθόλου στην επικοινωνία μας μέσα στο παιχνίδι», τόνισε.
 
http://www.sport-fm.gr/