16/6/10

Ξεσπάθωσε κατά Πλατινί και Πελέ ο Μαραντόνα

Ο γνωστός, παλιός, καλός Ντιέγκο Μαραντόνα είναι εδώ. Μπορεί να μπερδευτήκατε κάπως από το κοστούμι που φορούσε στον εναρκτήριο αγώνα της Αργεντινής απέναντι στη Νιγηρία, το περιεχόμενο όμως, έμεινε απαράλλαχτο.


Και μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο Loftus Versfeld ξεσπάθωσε εναντίον του Πελέ και του Πλατινί. Μιλάμε για πόλεμο – έστω και λεκτικό - των πιο φωτεινών γαλαξιών του ποδοσφαιρικού σύμπαντος!

Προ ημερών, ο Πελέ δήλωσε πως ήταν λάθος της Αργεντινής να προσλάβει τον Μαραντόνα ως

προπονητή της εθνικής ομάδας.

Ο Ντιεγκίτο ρωτήθηκε σχετικά και... απάντησε: «Δεν εκπλήσσομαι.

Ο Πελέ θα έπρεπε να επιστρέψει στο μουσείο»!



Σειρά πήρε ο Πλατινί, ο οποίος προ μηνών ανέφερε ότι ο Μαραντόνα υπήρξε σπουδαίος παίκτης, αλλά δεν είναι καλός προπονητής. «Για τον Πλατινί, δεν εκπλήσσομαι επειδή πάντα είχαμε μακρινή σχέση, θα λέγαμε ένα γεια σου κι αντίο. Αλλά ξέρουμε πώς είναι οι Γάλλοι κι ο Πλατινί είναι Γάλλος, πιστεύει πως είναι καλύτερος από εμάς, τους υπόλοιπους», απάντησε, απολαυστικά είναι αλήθεια, για μια ακόμη φορά.



Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τα λίγα γκολ που παρατηρήθηκαν και στο παιχνίδι της Αργεντινής, όπως και στο μέχρι σήμερα Μουντιάλ, μα και πάλι, είχε απαντήσεις, επιστρέφοντας κι άλλα βέλη στους Πελέ και Πλατινί: «Προσωπικά, εγώ περνώ εξαιρετικά, το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι θαυμάσιο και δεν ανησυχώ για τα λίγα γκολ. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε γκολ, οι παίκτες θα το φροντίσουν. Βέβαια, στα πρώτα παιχνίδια είσαι περισσότερο προσεκτικός απ' ότι ίσως θα έπρεπε. Αλλά οι ομάδες μελετούν η μία την άλλη, γι' αυτό υπάρχουν λίγα γκολ. Κι άλλο θέμα είναι η μπάλα, αν και δεν θέλω να αναφερθώ σ' αυτήν, αφού όλοι μιλούν για το θέμα. Αλλά είναι σημαντικό μέρος του παιχνιδιού, γι' αυτό και θα ζητούσα από τον Πελέ και τον Πλατινί να κοιτάξουν την μπάλα και να σταματήσουν να μιλούν για μένα»!

Το Μουντιάλ με την εναλλακτική στοιχηματική ματιά του Αργύρη Παγαρτάνη





Τέλος, όρμηξε στους διαιτητές όταν ένας Νοτιοκορεάτης δημοσιογράφος του ανέφερε το 2-0 επί της Ελλάδας. «Ναι, η Νότια Κορέα είναι μια συμπαγής ομάδα, πολύ γρήγορη και οφείλεις να τη σεβαστείς. Με όλο το σεβασμό, όμως, δεν έχετε Μέσι... Αν κάνετε κάτι στον Μέσι ή τον Τέβεζ, πρέπει να βγει κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια, αν ξανακάνετε κάτι να βγει κόκκινη. Ήρθαμε εδώ να δούμε την ποιότητα του Μέσι και του Κακά κι αυτό είναι το σημαντικό για τον κόσμο. Οπότε, οι διαιτητές πρέπει να είναι αυστηροί και προσεκτικοί, να είναι δίκαιος ο αγώνας», είπε χαρακτηριστικά ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

http://dousisnews.blogspot.com/