22/6/10

Ο λαϊκισμός βλάπτει σοβαρά τον Σαμαρά..

Παρακολουθώ με εντεινόμενο αίσθημα οργής τη στάση του Σαμαρά στο θέμα της κατάπτυστης αποχής των εκπαιδευτικών από τη διόρθωση των γραπτών εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών. Η αποχή αυτή, που κρατά σε ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, δεν θα μπορούσε να συνεχίζεται αν δεν συμφωνούσαν με την Αριστερά οι δυο... από τους τέσσερις συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ -της ΝΔ, δηλαδή.

Τί κάνει ο αρχηγός του κόμματος; Καλά ευχαριστώ! Αφήνει τα λουλούδια να ανθίσουν, νομίζοντας προφανώς ότι δι' αυτού του τρόπου πλήττει την κυβέρνηση. Πλανάται πλάνην οικτρά. Τον εαυτό του και τη.. ΝΔ βλάπτει. Ο κόσμος είναι βαθιά υποψιασμένος, δεν μπορεί κανείς να τον παραπλανήσει. Τις κυβερνητικές ευθύνες σε όλα τα μέτωπα τις καταλογίζει ήδη. Το γκάλοπ της ΜRB έδειξε το ΠΑΣΟΚ στο 28%.



Με την ίδια ένταση, όμως, αποδοκιμάζει και τον ακραίο λαϊκισμό της ΝΔ. Από την αρχική διάθεση συναίνεσης, ο Σαμαράς έχει περάσει στην αντίπερα όχθη, διαφωνώντας ακόμη και στα στοιχειώδη. Στη συνείδηση των κοινωνικών μεσοστρωμάτων τείνει να ταυτιστεί με Παπαρήγα και Τσίπρα.



Γι' αυτό η ίδια μέτρηση τον φέρνει μόλις στο 20%! Οσο συνεχίζει αυτή τη στάση τόσο θα χάνει σε αξιοπιστία. Η περίπτωση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ -με τον πολιτικό "πανηγυριρτζή" Γιάννη Μανώλη να σέρνει το χορό- είναι κραυγαλέο παράδειγμα.

http://trelokouneli.blogspot.com/