22/6/10

Σήκω Ανδρέα για να δεις το ..."παιντί" της Αλλαγής.!

Πέρασαν 14 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου κι όσο κι αν κάποιοι διαφωνούσαν με τον αείμνηστο, κάνοντας συγκρίσεις με το παρόν θα αναφωνούσαν: "Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της Αλλαγής". Σίγουρα ο μακαρίτης προκάλεσε πολλά προβλήματα στην οικονομία, τα οποία πληρώνουμε ακόμη και σήμερα.
Σίγουρα, πρόδωσε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που τον πίστεψε όταν μιλούσε για το όραμα της μεγάλης ανατροπής στην κοινωνία.
Ήταν λαοπλάνος, έπαιζε με το συναίσθημα του κόσμου για αλλαγή, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ισονομία.

Από την άλλη, όμως, ήταν αυτός που έβγαλε από την αφάνεια μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, κυνηγημένοι από το κράτος της Δεξιάς.

Τους έδωσε ψωμί να φάνε, καλύτερη ασφάλιση, νοσοκομεία, καλύτερη παιδεία και ευκαιρίες για να μορφωθούν, ανέτρεψε καθεστωτικές νοοτροπίες δεκαετιών, προκάλεσε, αγαπήθηκε και μισήθηκε. Έφτιαξε το ΕΣΥ, άνοιξε στους κατώτερους τα Πανεπιστήμια, έδωσε καλύτερες συντάξεις και επέβαλε νόμους που προστάτευαν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Όλα αυτά δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς και 14 χρόνια μετά, που κυβερνά ένας άλλος Παπανδρέου, μόνο θλίψη μπορεί να νοιώσει κανείς.

Το ΕΣΥ έχει παραδοθεί στα χέρια των πιράνχας και ο κόσμος στενάζει σε λίστες αναμονής. Η Παιδεία πάει από το κακό στο χειρότερο και ακόμη και οι Πανελλαδικές έχουν απαξιωθεί.

Η κοινωνική ασφάλιση έχει πάει περίπατο, τα νομοθετήματα Λοβέρδου έχουν φέρει τη χώρα δεκαετίες πίσω. Ο εργαζόμενος αισθάνεται περισσότερο ανασφαλής από ποτέ. Ο νέος δεν γνωρίζει τι θα του ξημερώσει, δε βρίσκει δουλειά ή όταν βρει παίρνει 570 ευρώ ενώ δεν έχει προοπτική για να συνταξιοδοτηθεί.

Ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τους 50άρηδες που τρέμουν στην ιδέα της απόλυσης.

Η κοινωνική ειρήνη έχει πάει περίπατο και πλέον οι εκρήξεις θα είναι απρόβλεπτες.

Η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή του ΔΝΤ και με το πρόσχημα της κρίσης και της χρεοκοπίας λαμβάνονται τόσο σκληρά μέτρα που δεν μπορεί να τα αντέξει κανείς.

Και πλέον το ερώτημα είναι: Ο Ανδρέας αν έβλεπε το γιο του να κατεδαφίζει την Ελλάδα τι θα έκανε;

Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να ξεστομίσει ούτε την ιστορική φράση "τα’ μαθες τα νέα πατέρα;"

Διότι αν τα μάθει ο Ανδρέας θα βγει από τον τάφο του…

http://gianniotis.blogspot.com/