25/6/10

Διαπραγμάτευση ή δούλεμα;

Ο λόγος για τον Α.Λοβέρδο αλλά και τους «διαφωνούντες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εδώ και καιρό ο υπουργός διατείνεται ότι «δίνει μάχη με τη τρόικα» και ότι διαπραγματεύεται μαζί της για να περισώσει κάτι από την κατεδάφιση του ασφαλιστικού. Προχθες βγήκε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν και τον αποστόμωσε. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από ότι προβλέπει το μνημόνιο. Απλά παρακολουθούμε την εφαρμογή του μνημονίου είπε. Και έτσι είναι όπως μας διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί παράγοντες...
 Τότε προς τι οι λεονταρισμοί ; Προφανώς να περισώσουμε το προφίλ μας, να αποφύγουμε το πολιτικό κόστος θα λέγαμε και εμείς . Λογικό , αλλά υπάρχουν και όρια. Όταν κάνεις ότι διαπραγματεύεσαι για κάτι που έχεις συμφωνήσει πριν λίγο καιρό , ε τότε περνάμε στη φάση του δουλέματος. Δούλεμα όμως έχουμε και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με ασφαλιστικό και εργασιακό.

Και εντάξει για αυτούς που είπαν «παρών» στο μνημόνιο. Οι άλλοι που το ψήφισαν γιατί ωρύονται τώρα.; Προφανώς για να αποφύγουν τις …πέτρες όταν πηγαίνουν στις εκλογικές περιφέρειές τους. Μόνο που όταν οι εκλογείς αντιληφθούν ότι τελικά πρόκειται για δούλεμα τότε όχι μόνο δεν θα αποφύγουν τις πέτρες αλλά θα τους περιμένουν …αγκωνάρια. Είπαμε το δούλεμα έχει πάντα τα όριά του.

http://www.taseis.net/