24/6/10

"Το συνέδριο της ΝΔ είναι συνέδριο επιβίωσης"


Συνέδριο επιβίωσης για τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, το 8ο Συνέδριο του κόμματος , οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Παρασκευή.Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής τόνισε ότι η ΝΔ πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό της και να καταστεί ένα ανοιχτό πολυσυλλεκτικό κόμμα.
«Προερχόμαστε από μια μεγάλη ιστορική ήττα. Με τα εσωκομματικά χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για ομφαλοσκοπήσεις ή για εσωστρέφεια. Σε αυτό το συνέδριο περιμένω να ακούσω τους τρόπους που θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε πολιτικά και οργανωτικά» σημείωσε.



Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε δε ότι αν δεν δώσει ελπίδα η αντιπολίτευση υπάρχει κίνδυνος εξωκοινοβουλευτικών λύσεων.



«Υπάρχει απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής υπάρχουν πατήματα γι’ αυτή την απαξίωση, αλλά αν φθάσουμε στην ισοπέδωση μπορεί να καταλήξουμε στο συμπέρασμα για άλλη λύση εκτός πολιτικής. Έχουμε κοινά γνωρίσματα με το ‘65» τόνισε.



Όπως ανάφερε ή θα δώσει το πολιτικό σύστημα τη λύση, ή θα ξεσπάσει πλιάτσικο πόλεων, εξτρεμισμός και εγκληματικότητα γιατί σήμερα δεν υπάρχει χώρος για στρατιωτική λύση όπως του 1967 ή λύση τύπου Μπερλουσκόνι.



«Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής βουλιάζει τη χώρα» τόνισε.



Για το μνημόνιο ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν ήταν καθόλου μονόδρομος. «Εμείς δεν τάξαμε λαγούς με πετραχήλια, αναλάβαμε το πολιτικό κόστος στις εκλογές γνωστοποιώντας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε, επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα δανεισμού που αντιμετωπίζει η χώρα.



«Δεν επιδοκιμάζουμε την πολιτική των τελευταίων 7 μηνών. Εμείς δεν δίνουμε συγχωροχάρτι. Ο λαός έκανε λάθος που πίστεψε τις υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ και μας καταψήφισε στις τελευταίες εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.



Για το αν και πότε θα πρέπει να σπάσει τη σιωπή του ο Κώστας Καραμανλής τόνισε χαρακτηριστικά «δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, πιστεύω πολλά στόματα να βουλώσουν όταν θα βγει να μιλήσει. Θα μιλήσει με ειλικρίνεια και τόλμη».



Όπως ανέφερε ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός πρέπει να επιλέξει τον χρόνο και τον τρόπο που θα μιλήσει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.



«Εκτιμώ ότι το 8ο συνέδριο της ΝΔ θα είναι ένα στιγματισμένο συνέδριο», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Πέτρος Τατούλης. Όπως είπε: «τα συνέδρια είναι σημαντικά, αλλά δε φέρνουν τίποτα καινούριο. Και δυστυχώς, η προσπάθεια είναι να δημιουργηθεί ένα μαγαζάκι που θα το χειρίζεται η ηγεσία. Και αυτό αποτελεί κατάντια».

http://www.skai.gr/