18/6/10

Υποψήφιος για ριάλιτι ο υπουργός Εργασίας λέει ο Αλ. Τσίπρας

Δριμεία κριτική στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). «Ο υπουργός Εργασίας έχει πιάσει στασίδι στα κανάλια. Πότε κλαψουρίζει, πότε λεονταρίζει. Δεν ξέρω εάν θέλει να συμμετάσχει στο »Ελλάδα έχεις ταλέντο" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας...

Τόνισε ότι η χώρα εισέρχεται σε "περίοδο δουλείας" καθώς "καταργείται το κράτος πρόνοιας και το κράτος δικαίου". Αναφερόμενος στη διαγραφή τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "φοβάται μην υπάρξουν κι άλλα παρών" .




Για την κατάσταση στη δημόσια υγεία, ανέφερε: "Βιώσαμε καταστάσεις που οι Έλληνες γιατροί συναντούν σε χώρες του τρίτου κόσμου. Συγγενείς ασθενών πήγαιναν στα φαρμακεία για να αγοράσουν γάζες".



Χαρακτήρισε "εκβιαστική την τακτική όλων αυτών που είχαν συνηθίσει να κάνουν πάρτι με το δημόσιο χρήμα" ενώ δήλωσε ότι "το εθνικό σύστημα υγείας ιδιωτικοποιείται από μέσα" καθώς ήδη "η σίτιση και η φύλαξη έχουν περάσει σε ιδιώτες".



Από την πλευρά της, η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για στήριξη "των υποδομών και της λειτουργίας" του ΕΣΥ αλλά και της διασφάλισης του "δημοσίου συμφέροντος".



Επισήμανε ότι τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκε "τεράστια σπατάλη" τονίζοντας ότι το καταγεγραμμένο χρέος από το 2005 έως το Σεπτέμβριο 2009 έφτασε τα 6,2 δισ. ευρώ.



Αναφορικά με τις προσλήψεις προσωπικού, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 3.100 νοσηλευτών.



Ήδη, όπως είπε, "έχουν προσληφθεί 300 γιατροί" ενώ προχωρά η διαδικασία πρόσληψης ακόμη 2000.



Παράλληλα, υπογράμμισε ότι "αυξάνονται οι κλίνες στα νοσοκομεία" ενώ στις μονάδες εντατικής θεραπείας προσλήφθηκαν ως μόνιμοι 450 νοσηλευτές και 84 γιατροί.



Σχετικά με την αναδιαπραγμάτευση του χρέους των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, η υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση "στην πράξη εξασφάλισε τη μεγαλύτερη έκπτωση" που έχει επιτευχθεί ποτέ (15%).

http://www.enet.gr/