25/6/10

Άρχισαν τα όργανα: «Αλλάξτε το ασφαλιστικό αλλιώς δεν το ψηφίζουμε»

Χαμός γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου από τη στάση που πρόκειται κρατήσουν οι βουλευτές στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.Ακόμα και το τελεσίγραφο – απειλή του Παπανδρέου “είτε ψηφίζετε το νομοσχέδιο είτε πάμε σε πρόωρες εκλογές” φαίνεται πως δεν είναι ικανό να μετριάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, δίνοντας και αυτοί με τη σειρά τους τελεσίγραφο στον Ανδρέα Λοβέρδο πως είτε θα βελτιώσει το ασφαλιστικό είτε δεν θα το ψηφίσουν.

Ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης αμφισβήτησε ακόμα και την ικανότητα της κυβέρνησης, και αμφισβήτησε εάν έγιναν σωστά όλες οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους κοινωνικούς φορείς. Έκανε λόγο και για ανισότητες στο κυβερνητικό έργο και κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει ευαισθησία στην κοινωνική πολιτική, ιδιαίτερα στο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στις γυναίκες με ανήλικα παιδιά.

Εκεί που έγινε χαμός ήταν στην αναφορά ότι στο μνημόνιο δεν αναφέρεται σε κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης του δημοσίου, αλλά μόνο για μείωση.

Ιδιαίτερα σκληρή και επικριτική ήταν και η Βάσω Παπανδρέου, η οποία χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλου, λέγοντας ότι διόρισε 42 υποδιευθυντές, ενώ θα έπρεπε να έχει 15 με 17.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Χρήστου Μαγκούφη, βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με θρασύτητα δήλωσε … «αυτοί που λένε περί κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης ας δώσουν τη σύνταξή τους στο ΙΚΑ, ας γίνουν πρωτοπόροι, ας γίνουν και αυτοί “Γκάντι” και να μην παίζουν θέατρο εδώ μέσα.»…. Και χωρίς ντροπή κατέληξε… «Καλά έκανε και ήρθε η τρόικα για να βάλουμε επιτέλους μυαλό και τάξη στη χώρα..».

Η κυβέρνηση είχε πρόθεση το νομοσχέδιο να ψηφιστεί πριν το κλείσιμο της Βουλής, καθώς σύμφωνα με την υποχρέωση που έχει αναλάβει είναι να έχει κατατεθεί πριν το τέλος Ιουνίου, κάτι που απορρέει από το μνημόνιο. Έλα όμως που κάθε μέρα πληθαίνουν οι «εσωτερικές» φωνές διαμαρτυρίας καθώς οι βουλευτές της επαρχίας εισπράττουν το θυμό του Έλληνα μεροκαματιάρη.

Την ίδια στιγμή νέες αποκαλύψεις, όπως αυτές της χαμένης (σκόπιμης) μετάφρασης, έρχονται στο φως για να αποδείξουν ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα και απλώς παρουσιάστηκαν «ήπια» προκειμένου το περιβόητο και αμαρτωλό νομοσχέδιο να ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και…. τη Ντόρα

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/