22/6/10

Νέος αποκλεισμός του ΣΕΜΠΟ την Παρασκευή

Σε αποκλεισμό του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο λιμάνι του Πειραιά θα προχωρήσει την Παρασκευή 25 Ιουνίου ο δήμος Περάματος διεκδικώντας αφ’ ενός να μην κατασκευαστεί ο προγραμματισμένος με...

βάση την σύμβαση παραχώρησης στην COSCO, Προβλήτας ΙΙΙ, αφ’ ετέρου, να καταβάλλεται ειδικό τέλος για την επιβάρυνση που δέχεται ο δήμος, ένα ευρώ ανά container.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου: "Δεν μπορούμε ν’ ανεχθούμε άλλο πια την υποβάθμισης της ζωής μας. Φτάνει πια η λειτουργία του λιμανιού εις βάρος μας. Φτάνει πια ο θόρυβος από την δραστηριοποίηση του ΟΛΠ και της COSCO, που ειδικά τις ώρες κοινής ησυχίας προκαλούν καθημερινό εφιάλτη στους κατοίκους μας και κυρίως σ’ εκείνους των περιοχών που συνορεύουν με την περιοχή εργασιών του Λιμανιού".Ο δήμαρχος Περάματος Γ. Γλύκας, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη.Σε περίπτωση που υπάρξει θετική εξέλιξη στα αιτήματα του δήμου θα υπάρξει αναστολή των κινητοποιήσεων.Την περασμένη Παρασκευή 18 Ιουνίου, πολίτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της δημοτικής αρχής, απέκλεισαν τις εγκαταστάσεις, σε μια κινητοποίηση που χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές ιδιαίτερα επιτυχημένη.

http://www.enet.gr/