23/6/10

"Πράσινα πυρά" κατά Παπακωνσταντίνου

Την "σκυτάλη" απο τον Α.Λοβέρδο πήρε σήμερα ο Γ.Παπακωνσταντίνου όσον αφορά την εσωκομματική γκρίνια για το ασφαλιστικό κατά της διάρκεια της ενημέρωσης της ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ.
Τα πυρά των "πράσινων" βουλευτών επικεντρώθηκαν στην παράταση του εργασιακού βίου των μητέρων ανήλικων παιδιών, τα ζητήματα των βαρέων και ανθυγιεινών, των αναπηρικών συντάξεων «μαϊμούδων», καθώς και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ορισμένων περιπτώσεων, όπως των στρατιωτικών.


Οι βουλευτές αναγνώρισαν πως το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί, ωστόσο πρόσθεσαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να δίνει εξηγήσεις για την κάθε κίνηση και ταυτόχρονα να προβλέπει κοινωνικά μέτρα - αντίβαρα, σε κάθε περίπτωση, που τα μέτρα πλήττουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Αυξάνεις τα όρια του εργάσιμου βίου μητέρων, τί βρεφονηπιακούς σταθμούς φτιάχνεις;», είπαν χαρακτηριστικά.

Επισήμαναν επίσης τη «θολή εικόνα» που, όπως είπαν, επικρατεί ως προς το ποια μέτρα επιβάλλονται από την τρόικα και το μνημόνιο και ποια αποτελούν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Αναρωτήθηκαν ακόμη «σε ποιο βαθμό και πόσο σκληρά διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα». Οι βουλευτές ζήτησαν καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, καθώς διαπίστωσαν σημεία δυσλειτουργίας της.

Επισήμαναν ακόμα ότι πρώτα πρέπει να ενημερωθούν για τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και μετά να ψηφίσουν την προσαρμογή του.

«Αν προβλέπει ότι θα δίνουμε έξι συντάξεις το χρόνο θα το ψηφίσουμε;», ρωτούσαν, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές ότι βουλευτές δέχονται προσωπικές απειλές, με αφορμή το ασφαλιστικό ή και προτάσεις «να τα παρατήσουν» και να επιστρέψουν στις περιφέρειές τους.

Από την κριτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψαν και οι αναφορές στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αυτή «αποτελεί κράτος εν κράτει».

http://www.ethnos.gr/