25/6/10

Καρατζαφέρης "Οι τρομοκράτες ήθελαν να φύγει ο υπουργός. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι"

«Όποιος δεν φοβόταν μια προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας την εποχή αυτή σίγουρα δεν είναι σοβαρός μελετητής των πολιτικών καταστάσεων. Η χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια θίγει την Ελλάδα, είναι ένα κτύπημα στην καρδιά της. Κάποιοι δεν θέλουν να ορθοποδήσουμε. Δεν θεωρώ πως είναι ένα στενό σχέδιο μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, υπάρχει μια ουρά την οποία πρέπει να βρούμε και να αποκαλύψουμε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν τελειωμένη την πατρίδα μας.


Ποιός θα αμφισβητήσει πως εν μέσω της τουριστικής περιόδου θα έχουμε χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων λόγω του τρομοκρατικού αυτού κτυπήματος; Ποιος θα εμπνεύσει στον Έλληνα πολίτη το αίσθημα της ασφάλειας μετά από αυτό. Και τέλος ίσως το πιο ανησυχητικό, ποιος δεν σκέπτεται πως οι τρομοκράτες ίσως έχουν πρόσβαση σε πληροφορία που αφορά το υπουργείο;

Όλος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει την αγανάκτησή του για την δολοφονική αυτή ενέργεια αλλά δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη. Οι τρομοκράτες ήθελαν να φύγει ο υπουργός. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή «καλημέρα» της τηλεόρασης του ΑΛΤΕΡ και στον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά.





ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η πολιτική της ΝΔ με το υπέρογκο χρέος και η αμετροέπεια του ΠΑΣΟΚ να δει την σκληρή πραγματικότητα και να την αντιμετωπίσει έγκαιρα μας έφτασαν σε αδιέξοδο. Στην ψήφιση του σχεδίου διάσωσης αναγκαστήκαμε σαν Κόμμα να ψηφίσουμε το πρώτο άρθρο εφόσον η χώρα βρισκόταν προ της πτώχευσης. Ζητήσαμε όμως μια κυβέρνηση Οικουμενικής αντίληψης η οποία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Τρόικα η οποία προσπαθεί να εφαρμόσει στο ελληνικό μοντέλο συστήματα τα οποία ταιριάζουν ίσως σε μεγάλες βιομηχανικές χώρες αλλά όχι εδώ. Εδώ που βρισκόμαστε και προ του κινδύνου η χώρα να οδηγηθεί σε πλήρη οικονομικό μαρασμό, πρέπει να βρούμε αυτά τα χρήματα τα οποία πήραμε, να ευχαριστήσουμε την Τρόικα γιατί μας τα δάνεισε, να της τα επιστρέψουμε και να προσπαθήσουμε να βγούμε από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις.

Ήδη από χθές βρίσκεται στην Αθήνα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ρωσίας κομίζοντας στον πρωθυπουργό επιστολή για μια ισχυρή εμπορική συμφωνία, όπως επίσης και πολλοί άλλοι ξένοι επενδυτές με ιδιωτικά κεφάλαια. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


«Πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πως κόβοντας μισθούς και συντάξεις από τον κόσμο, με την ανεργία και τον υψηλό πληθωρισμό αυτό που συμβαίνει είναι να στερούμε κάθε δυνατότητα στον Έλληνα πολίτη να πάει στην αγορά. Και όταν η αγορά “στεγνώνει” και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο τότε το κράτος δεν έχει έσοδα από το ΦΠΑ».



ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

«Το ασφαλιστικό είναι σε λάθος γραμμή. Συνεχίζονται τα λάθη των προκατόχων του υπουργού. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί η κυβέρνηση θυσιάζει τον Α. Λοβέρδο “ως Ιφιγένεια”. Ένας πολύ σοβαρός πολιτικός αφέθηκε να τσαλακωθεί με αυτές τις παλινωδίες και τα πισωγυρίσματα σε εργασιακό και ασφαλιστικό».



ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

«Εύχομαι από αυτό το Συνέδριο η ΝΔ να βγει ισχυρότερη. Είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Εγώ βέβαια στις παρούσες συνθήκες θα προτιμούσα ένα γενικό προσκλητήριο της Κεντροδεξιάς παράταξης, να μην απουσιάσει κανείς από αυτό ενόψει των περιφερειακών εκλογών. Η ΝΔ μέχρι στιγμής δείχνει πως έχει αποφασίσει να προχωρήσει στις εκλογές αυτές με ένα στενό κομμάτι του χώρου. Αυτό δεν πρόκειται να αποδώσει ακόμη και αν σκεφτεί κανείς τη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος προς το ΠΑΣΟΚ λόγω των σκληρών μέτρων».



ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

«Ας είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει γρήγορα να αντιληφθούμε πως οι καταστάσεις που έρχονται θα μας επιβάλλουν μια κυβέρνηση κοινής αποδοχής. Όσα θα φέρει το μέλλον είναι πολύ βαριά για να τα σηκώσουν οι ώμοι μιας αναιμικής κυβέρνησης σαν τη σημερινή. Εμείς σαν ΛΑ.Ο.Σ. ζητήσαμε να επιλεγούν πρόσωπα κοινής αποδοχής από τα κόμματα τα οποία θα έχουν την δυνατότητα μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δύο ετών να διαχειριστούν την κρίση και να μας βγάλουν από αυτή.

Δεν θα συμμετέχουμε αλλά θα στηρίξουμε ένα τέτοιο σχήμα. Για μας, τον ΛΑ.Ο.Σ. αντιπολίτευση δεν σημαίνει μόνο έλεγχος ή άρνηση σε όλα. Αντιπολίτευση στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές σημαίνει και την υπευθυνότητα να στηρίζεις αποφάσεις οι οποίες στοχεύουν στην σωτηρία της πατρίδας σου και του Έθνους».