18/6/10

Θύελλα αντιδράσεων

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισαν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι δύο ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά...Σύσσωμη η αντιπολίτευση και συνδικαλιστικοί φορείς εκφράζουν με σφοδρότητα την αντίθεσή τους στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εξειδικεύεται για τα εργασιακά ο νόμος που ψήφισε το Μάιο η Βουλή.


Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις αντιδράσεις, ήδη δε συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου που τον συνοδεύουν στις Βρυξέλλες επεσήμαιναν ότι «τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται» διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις που να είναι κοινά αποδεκτές».

Μάλιστα κυβερνητικοί κύκλοι επεσήμαιναν ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει οριστικοποιηθεί και πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για ηπιότερη εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο Μνημόνιο, ύστερα από τη διαβούλευση που θα γίνει με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ζητούν παρέμβαση Παπούλια

Τα κόμματα της Αριστεράς έχουν ήδη τοποθετηθεί ζητώντας μάλιστα (ΣΥΡΙΖΑ) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναπέμψει το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

Η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της μίλησε για «εργασιακό μεσαίωνα» στον 21 αιώνα χαρακτήρισε «αδίστακτη» την κυβέρνηση και ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θέμα «ωμής θεσμικής εκτροπής» έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το Προεδρικό Διάταγμα που φέρνει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα δει πάντως αύριο ο Ανδρέας Λοβέρδος στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος στήριξε την κυβέρνηση στα μέτρα περικοπής μισθών εμφανίζεται πλέον κατηγορηματικά αντίθετος με την εφαρμογή του Μνημονίου ως προς τις εργασικές προβλέψεις και εντός της ημέρας αναμένεται να ζητήσει το θέμα να συζητηθεί στη Βουλή και όχι να περάσει με τη λύση του Προεδρικού Διατάγματος. Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει: «Τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε πολλές απολύσεις. Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να καταλάβει το κοινωνικό κόστος αυτών των μέτρων και πρέπει να δείξει περισσότερη σύνεση».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται εντός της ημέρας να τοποθετηθεί ενώ πηγές της Ρηγίλλης ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να ζητήσει και αυτός να δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για μεγάλες εργασιακές ανατροπές μίλησε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, κ. Βρούτσης συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση «δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην ανάπτυξη».

http://www.ethnos.gr/