18/6/10

«Πάντσερ», «λιοντάρια» και «πλάβι» στο πρόγραμμα της Παρασκευής

Η πρώτη αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής του Δ' ομίλου του Μουντιάλ 2010 ανοίγει την Παρασκευή η αυλαία της αγωνιστικής δράσης. Γερμανία - Σερβία στις 14:30 στο Πορτ Ελίζαμπεθ και ακολουθούν τα δύο ματς του Γ' ομίλου που θα κρίνουν πολλά για το μέλλον των τεσσάρων ομάδων: (17:00 Έλις Παρκ) Σλοβενία - ΗΠΑ και (21:30 Κέιπ Τάουν) Αγγλία - Αλγερία.




ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ



Η Γερμανία προέρχεται από τη νίκη επί της Αυστραλίας και είναι σαφώς σε καλύτερη θέση από τους «πλάβι», η οποία στην πρεμιέρα γνώρισαν την ήττα από την Γκάνα και βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, σχετικά με την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.



Τα «πάντσερ» είναι το θεωρητικό φαβορί, αλλά οι Σέρβοι θα τα δώσουν όλα για την ανατροπή των προγνωστικών. Ο τεχνικός της Γερμανίας, Γιοακίμ Λεβ, θα παρατάξει την ομάδα με την ίδια ενδεκάδα, που επικράτησε με 4-0 της Αυστραλίας, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ράντομιρ Αντιτς θα κάνει αλλαγές και θα παίξει με τρεις επιθετικούς με στόχο τη νίκη. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός, Αλμπέρτο Ουντιάνο.



Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:



ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Μερτεσάκερ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζιλ, Μίλερ, Ποντόλσκι, Κλόζε.



ΣΕΡΒΙΑ (Ράντομιρ Αντιτς): Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Κολάροφ, Κράσιτς, Στάνκοβιτς, Κουζμάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς, Λάζοβιτς.



Σλοβενία-ΗΠΑ



Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να κάνουν το άλμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Μουντιάλ και γι αυτό μοναδικός στόχος θα είναι η νίκη στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Σλοβενία, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του 3ου ομίλου.



Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Ελις Παρκ» του Γιοχάνεσμπουργκ (17:00) και η ομάδα της Αμερικής, η οποία προέρχεται από την ισοπαλία κόντρα στην Αγγλία, είναι το φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών, αλλά η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι...



Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Αμερικανών, Μπομπ Μπράντλεϊ, θα παρατάξει την ομάδα με τους ίδιους (σχεδόν) παίκτες και την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία, όπως στο ματς με την Αγγλία. Από την άλλη πλευρά οι Σλοβένοι, που προέρχονται από τη νίκη επί της Αλγερίας, θα παίξουν συντηρητικά, καθώς και ο βαθμός της ισοπαλίας θα τους κρατήσει στο παιχνίδι της πρόκρισης.



Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κουμάν Κουλιμπαλί από το Μάλι, ενώ οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, είναι οι εξής:



ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Τσέσαρ, Τζόκιτς, Μπίρσα, Κορέν, Ραντοσάβλιεβιτς, Κιρμ, Ντέντιτς, Νοβάκοβιτς.



ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Τσερούντολο, Ντε Μέριτ, Ονιέβου, Μποκανέγκρα, Ντόβοναν, Μπράντλεϊ, Κλαρκ, Ντέμπσι, Αλντιντορ, Μπαντλ.



ΑΓΓΛΙΑ - ΑΛΓΕΡΙΑ



Η Αγγλία αντιμετωπίζει (21:30 ώρα Ελλάδας) στο «Γκριν Πόιντ» του Κέιπ Τάουν την ομάδα της Αλγερίας. Ασφαλώς η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο είναι το φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών, καθώς μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι έμεινε στο 1-1 με τις Ηνωμένες Πολιτείες και θέλει οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς.



Ο Φάμπιο Καπέλο, έχει εμφυσήσει στους Αγγλους παίκτες το στοιχείο της αμυντικής λειτουργίας και με το κλασσικό 4-4-2, φιλοδοξεί να οδηγήσει την ομάδα του όσο πιο ψηλά γίνεται στην διοργάνωση. Η δύναμη της Αγγλίας είναι η μεσαία γραμμή, όπου κυριαρχούν οι Τζέραρντ και Λάμπαρντ, ενώ ο Γουέιν Ρούνι που θα ηγηθεί της επίθεσης, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.



Από την πλευρά της η Αλγερία, με τον Ραφίκ Τζιμπούρ της ΑΕΚ να είναι πιθανότατα ξανά στην αρχική ενδεκάδα, θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό, ώστε να διατηρήσει τις (όποιες) ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.



Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ουζμπέκος, Ραβσχάν Ιρμάτοφ, ενώ οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, είναι οι εξής:



ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Γκριν, Τζόνσον, Γκάραχερ, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Λένον, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Μπάρι, Χέσκεϊ, Ρούνεϊ.



ΑΛΓΕΡΙΑ (Ραμπάχ Σααντάν): Τσαουτσί, Μπουγκχέρα, Χαλίς, Γιαχία, Μπελτχάνζ, Ματμούρ, Γιεμπντά, Λασέν, Ζιανί, Καντίρ, Τζεμπούρ
 
http://www.ana.gr/