22/6/10

Μαξίμου: Δεν πάμε σε εκλογές

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες η κυβέρνηση παρά τα σενάρια και τις φήμες που κυκλοφορούν με αφορμή την ψήφιση του Ασφαλιστικού.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit το Μέγαρο Μαξίμου δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές ακόμα και αν υπάρξει το ακραίο σενάριο της καταψήφισης του Ασφαλιστικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στην κατά γράμμα εφαρμογή του μνημονίου γιατί όπως είπε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος : "Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη..." Αυτό ερμηνεύεται και ως μήνυμα σε όσους σκέφτονται κατά την ψηφοφορία του Ασφαλιστικού να διαχωρίσουν την θέση τους είτε απέχοντας, είτε ακόμα και καταψηφίζοντάς το....

Σε ερώτηση του Newsit πως βλέπει τα σενάρια για κίνημα βουλευτών μέσα στο ΠΑΣΟΚ τονίζεται σε όλους του τόνους οτι η κυβέρνηση δεν έχει εικόνα για κίνημα βουλευτών που εκδηλώθηκε ή που πρόκειται να εκδηλωθεί, αλλά δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει οτι καταγράφεται ένας προβληματισμός μεταξύ των στελεχών και τίποτα όμως παραπάνω.

Αυτό που επίσης καταγράφεται σε σχέση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως σε σχέση με τα κόμματα της αριστεράς είναι μια έντονη δυσφορία.

Δεν διστάζει μάλιστα η κυβέρνηση να κατηγορήσει τα κόμματα της αριστεράς οτι χρησιμοποιούν τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως τους βολεύει.

Λένε χαρακτηριστικά : "Δεν μπορεί από τη μια να απέχουν από τα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών, σνομπάροντας έτσι και τον ίδιο τον Πρόεδρο και από την άλλη να τον επικαλούνται στέλντοντάς του επιστολές με τις οποίες τον φέρνουν σε δύσκολη θέση ζητώντας του να μην υπογράφει Προεδρικά Διατάγματα..."