16/6/10

Ωρα συναινέσεων λέει η Ντόρα

Φειδωλή σε ό,τι αφορά τη μελλοντική πολιτική της διαδρομή εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle. Η πρώην υπουργός εξωτερικών της ΝΔ, έκανε λόγο για δημιουργικές δυνάμεις του τόπου που πρέπει να μπορούν να εκφραστούν, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το σχηματισμό ακόμα και νέου κόμματος, ενώ απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά τις μελλοντικές τις κινήσεις...

Σχετικά με τη διαγραφή της από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: «η Νέα Δημοκρατία παλιά ήταν ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα, έφτασε να εκπροσωπεί το 50% του ελληνικού λαού. Εγώ το υπηρέτησα πραγματικά με μεγάλη πίστη όλα αυτά τα χρόνια, διότι η συνένωση δυνάμεων ήταν πάντοτε πολιτική μου. Σήμερα αυτό δυστυχώς δεν είναι πραγματικότητα πλέον, μεγάλα τμήματα της ΝΔ έχουν φύγει».




«Το ζήτημα είναι», συνέχισε, «αν στην Ελλάδα είναι εφικτό τις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου, τους ανθρώπους που δεν έχουν διάθεση να καταστροφολογούν συνεχώς, αλλά προσπαθούν να βρουν λύση στα θέματα που αντιμετωπίζουμε, να μπορούν να εκφραστούν. Θα το δούμε στο μέλλον».



Η κ. Μπακογιάννη απέδωσε την οικονομική κρίση στο σύνολο των πολιτικών χειρισμών των τελευταίων ετών, χωρίς να εξαιρεί τις κυβερνήσεις της ΝΔ. «Φταίνε 30 χρόνια λανθασμένων πολιτικών - και της κυβέρνησης της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης - ότι φτάσαμε ως εδώ. Και αν μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει για κάτι είναι ότι φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος και δεν προχωρήσαμε σε διαρθρωτικές αλλαγές», ανέφερε, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική:



«Υπάρχει και το κομμάτι της προσωπικής ευθύνης. Εκεί ευθαρσώς έχω πει ότι έκανα λάθος όταν έβλεπα ορισμένα πράγματα που δεν τα είπα με στεντόρεια φωνή στη λογική ότι δεν έπρεπε να υπονομεύσω την κυβέρνηση την οποία υπηρετούσα».



«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι η ώρα εντατικοποίησης των διαφορών μας, αλλά η ώρα αναζήτησης συναινέσεων και όχι στον ελάχιστο παρονομαστή, αλλά συναινέσεων που θα μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε ρήξεις που είναι απαραίτητες», υποστήριξε.

http://www.ethnos.gr/