23/6/10

Για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό ο Ιβκοβιτς

Προπονητής του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Οπως οι πληροφορίες αναφέρουν, ο Ντούντα συμφώνησε με τους ερυθρόλευκους στους οποίου θα κλείσει και τη μεγάλη θητεία του στο μπάσκετ...

Εντεκα χρόνια μετά την αποχώρησή του από το λιμάνι (το καλοκαίρι του 1999), ο Ιβκοβιτς επιστρέφει για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε νέες επιτυχίες, ανάλογες με εκείνες του 1997 όταν οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο τριπλ-κράουν υπό τις οδηγίες του "σοφού".


Από τον ατζέντη του Ιβκοβιτς προκύπτει ότι όλα έχουν τελειώσει. Η τελευταία λεπτομέρεια που πρέπει να τακτοποιηθεί είναι αυτή των συνεργατών του νέου προπονητή του Ολυμπιακού. Η παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου (συνεργάτη του Ντούντα στη Διναμό Μόσχας) δεν θα πρέπει αυτήν την ώρα να θεωρείται δεδομένη ενώ αντίθετα, ο Μίλαν Τόμιτς θα παραμείνει σίγουρα.



Ο Ιβκοβιτς επίσης περιμένει να μάθει ακριβώς το μπάτζετ για την επόμενη σεζόν. Δεν έχει βέτο για παίκτες που πιθανώς να αποκτηθούν αλλά απαίτησε να κοπούν ορισμένα συμβόλαια. Ο Ολυμπιακός θα μειώσει τον προϋπολογισμό του, ωστόσο θα είναι και πάλι η ομάδα που θα δαπανήσει τα μεγαλύτερα ποσά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η εν Ελλάδι καριέρα του Ιβκοβιτς




Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έχει συνδέσει το όνομά του και με το ελληνικό μπάσκετ. Ηρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 1980 για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αρη στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 1982. Το 1991 συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες. Με την ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992 και την πρόκριση στο φάιναλ φορ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Αθήνα το 1993.



Η διετία 1994-1996 τον βρήκε στον πάγκο του Πανιωνίου και ήταν μία από τις πιο παραγωγικές στην καριέρα του από άποψη καθαρά μπασκετική. Ειδικά η σεζόν 1995-96 ήταν μία από τις καλύτερες στην ιστορία της ομάδας αφού ο Πανιώνιος τερμάτισε τρίτος και πήρε το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου.



Την επιτυχία εκείνη την εξαργύρωσε με τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό στον οποίο διαδέχθηκε τον Γιάννη Ιωαννίδη. Η πρώτη σεζόν ήταν θριαμβευτική αφού οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν τα πάντα (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα). Οι επόμενες δύο όμως δεν είχαν ανάλογα αποτελέσματα.



Στην ΑΕΚ τέλος (1999-2001)ο Ντούσαν Ιβκοβιτς κατέκτησε δύο συνεχόμενα Κύπελλα Ελλάδας και τα δύο κόντρα στον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.



Ο Ολυμπιακός κατακτά την Ευρωλίγκα του 1997 υπό τις οδηγίες του Ιβκοβιτς

http://www.contra.gr/