25/6/10

Παλλαϊκή καταδίκη της τρομοκρατίας...

Συντετριμμένοι από τον απροσδόκητο, φρικτό θάνατο, ενός άξιου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, θύματος της τυφλής τρομοκρατικής βίας, που έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, επιτελώντας το χρέος του, ως ο πιο στενός συνεργάτης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους όσους προσπαθούν τούτες τις δύσκολες ώρες να συνειδητοποιήσουν το...


μέγεθος των επιπτώσεων της τραγικής αυτής απώλειας του δικού τους ανθρώπου, του συνεργάτη, του φίλου και συναδέλφου Γιώργου Βασιλάκη.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και για μια ακόμα φορά καλεί την ελληνική κοινωνία και την πολιτεία σύσσωμη, να υψώσουν επιτέλους το ανάστημά τους για να εξαλειφθεί η μάστιγα της τρομοκρατίας από τη χώρα μας.

Όσο η καταδίκη της τρομοκρατίας δεν προσλαμβάνει πραγματικές διαστάσεις παλλαϊκής κατακραυγής και δεν μετουσιώνεται σε συγκεκριμένες πολιτικές θωράκισης του αστυνομικού σώματος από τους παντοειδείς κινδύνους που το απειλούν, εμείς θα θρηνούμε νεκρούς συναδέλφους και η ίδια η κοινωνία θα αισθάνεται καθημερινά ανασφαλής, πόσο μάλλον σήμερα, σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης και έντονων κοινωνικών διεργασιών και ανατροπών.

Καλούμε την ελληνική κοινωνία, τους μαζικούς φορείς που διαμαρτύρονται και δικαίως εξεγείρονται για τα ισοπεδωτικά μέτρα με τα οποία επιχειρείται η έξοδος της ελληνικής κοινωνίας από την κρίση, να συναισθανθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να διευρύνουν το αγωνιστικό τους μέτωπο, καταδικάζοντας τη βία και την τρομοκρατία απ’ όπου κι αν εκπορεύονται, καθώς και όποιες στοχεύσεις έχουν.

Η χώρα μας έχει ζήσει οδυνηρές εμπειρίες στο παρελθόν, και οφείλει επιτέλους να διδαχθεί από αυτές για να υπάρξει και πάλι ελπίδα.

Το αστυνομικό λειτούργημα, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να το καταδικάζουν στην ανυποληψία και στην απαξίωση, δεν θα υποκύψει. Αστυνομικός σημαίνει ζωή, θυσία, καθήκον και διαρκή κοινωνική προσφορά.Ας το δείξουμε όλοι πιο αποφασιστικά και πιο αποτελεσματικά τώρα. Το οφείλουμε στους αδικοχαμένους συναδέλφους μας.
 
Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


και την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ