18/6/10

Πανηγυρισμοί σε όλη την ομογένεια

Παραλήρημα ενθουσιασμού δημιούργησε στην ομογένεια του Τορόντο και του Μόντρεαλ η πρώτη και ιστορική, νίκη της Εθνικής Ελλάδας σε αγώνα του Μουντιάλ, μετά το 2-1 επί της Νιγηρίας. Πολλοί ομογενείς βγήκαν στους δρόμους με τα αυτοκίνητά τους αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και με κορναρίσματα και ελληνικές σημαίες πανηγύρισαν την αναπάντεχη - όπως εξελίχθηκε ο αγώνας - νίκη...

Από νωρίς οι φίλαθλοι ομογενείς, κατά δεκάδες είχαν πιάσει θέση μπροστά από τις οθόνες των καφενείων της ελληνοκρατούμενης λεωφόρου Ντάνφορθ του Τορόντο και ξεσπούσαν σε ιαχές με κάθε καλή προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών. Τα τηλεοπτικά δίκτυα του Καναδά κάλυπταν τον ελληνικό παλμό με διαρκείς ανταποκρίσεις από την ελληνική γειτονιά του Τορόντο.




Παρότι το παιχνίδι μεταδόθηκε μέσα στην "καρδιά" του μεσημεριού, οι Έλληνες του Μόντρεαλ ήταν συντονισμένοι στις μεγάλες οθόνες των καφενείων στην ελληνοκρατούμενη γειτονιά του Παρκ Εξτένσιον. Η νίκη έφερε πανηγυρισμούς στους δρόμους της πόλης, ενώ η γαλανόλευκη υψώθηκε σε κάθε ελληνικό σπίτι.



«Είμαι πολύ περήφανος που η πατρίδα μου νίκησε τη Νιγηρία, αν και οι ελπίδες δεν ήταν πολλές", δήλωσε ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής σε λίγκα του Μόντρεαλ, Αλέξανδρος Αργύρης . "Η Εθνική μας είχε τύχη καθώς η Νιγηρία έπαιζε με 10 παίκτες από νωρίς, αλλά παίξαμε απολαυστικό επιθετικό ποδόσφαιρο».



Ο Γιάννης Νάνας, ιδιοκτήτης καφενείου στη Σεν Ρόκ είναι ενθουσιασμένος με το παιχνίδι: "Ελπίζουμε να προκριθεί η Εθνική μας στο δεύτερο γύρο του Μουντιάλ, θα είναι μεγάλη τόνωση για το εθνικό μας φρόνημα, μετά απ' όλη αυτή την κακή δημοσιότητα που είχαμε με τα οικονομικά της χώρας. Θέλουμε να πανηγυρίσουμε επιτέλους εδώ στο Μόντρεαλ για την Ελλάδα μας".

http://www.ethnos.gr/