22/6/10

Στάσεις εργασίας από την Τρίτη στα τρένα του ΟΣΕ και στον Προαστιακό

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Tο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε για αύριο, Τρίτη 22, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιουνίου να πραγματοποιήσει καθημερινές στάσεις εργασίας, τρεις δίωρες κάθε μέρα, και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 7-9 το πρωί, 3-5 το απόγευμα και 10-12 τα μεσάνυχτα.

Σε ανακοίνωσή της, αργά το βράδυ της Δευτέρας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις και αναμονές, ή ακόμη και ακυρώσεις δρομολογίων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΣ.



Τις ώρες των κινητοποιήσεων, πέραν του ΟΣΕ και του Προαστιακού σιδηροδρόμου, μπορεί να επηρεαστεί και το Μετρό μεταξύ των σταθμών Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.



Επίσης, το προεδρείο της ΠΟΣ αποφάσισε την προκήρυξη δύο 24ωρων απεργιών, την πρώτη στις 29 Ιουνίου μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και τη δεύτερη την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 30 Ιουνίου.

http://www.in.gr/