18/6/10

Οι πρώτοι δέκα πρώην υπουργοί που θα τους ζητηθεί να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους

Έναν πρώτο κατ' αρχήν κατάλογο, με δέκα ονόματα πολιτικών που διετέλεσαν υπουργοί και συνεβλήθησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τη Siemens και από τους οποίους θα ζητηθεί να ανοίξουν αυτοβούλως τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, δίδει η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή.

Πρόκειται για τους Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Αναστάσιο Μαντέλη, Χρίστο Βερελή, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιώργο Βουλγαράκη.

Οι κ.κ. Χριστοδουλάκης και Αλογοσκούφης σχετίζονται με συμβάσεις για τον ΟΣΕ και οι υπόλοιποι με συμβάσεις είτε του ΟΤΕ, είτε του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Ο κατάλογος δεν έχει κλείσει και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ υπογραμμίζουν ότι «η αναφορά των ονομάτων δεν σημαίνει ύποπτη σχέση, ούτε προδικάζει πορισματική διαπίστωση».

Στην Εξεταστική, συνεχίσθηκε την Πέμπτη η εξέταση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Κωνσταντίνου Γιαννακού, ενώ θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη με την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με στελέχη-συνδικαλιστές του ΟΣΕ με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.
 
http://www.in.gr/