28/6/10

Δυσχεραίνει η θέση της κυβέρνησης

Πιο σοβαρά από ποτέ είναι τα πράγματα στην κυβέρνηση με αφορμή το ασφαλιστικό. Ο κίνδυνος νέων ανταρτών στη ψηφοφορία της Βουλής έχει προκαλέσει ταραχή γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός συγκαλεί την Τρίτη το μεσημέρι το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν πιθανά διαλυτικά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να “μαντρωθούν” οι βουλευτές υπό την απειλή πρόωρων εκλογών.

Το βαρύ κλίμα επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο Α. Λοβέρδος στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου για το Ασφαλιστικό.

Ειρωνικοί και ιδιαίτερα δηκτικοί οι κυβερνητικοί βουλευτές αντιμετώπισαν τον υπουργό σαν… κλητήρα κάνουν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια. “Αν ήταν ο Γιαννίτσης εδώ θα ήταν ο αριστερός” είπε ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο Π. Κουρουπλής από την Αιτωλοακαρνανία ζήτησε να πάρουν πίσω τις ρυθμίσεις που κατεδαφίσουν το κοινωνικό κράτος την ώρα που η σπατάλη συνεχίζει ανεξέλεγκτη. Μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό.

“Στο όνομα του μνημονίου δε δικαιούμαστε να αλλοιώνουμε το χαρακτήρα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος”, είπε ο Γ. Κουστούκος ενώ ο Πάρης Κουκουλόπουλος από την Κοζάνη αναρωτήθηκε : “Τι σημαίνει να είσαι υπουργός της κυβέρνησης; Είναι προσωπική επιλογή; Δεν πέρασε από Υπουργικό Συμβούλιο; Γιατί δεν βλέπω κανέναν υπουργό να υποστηρίζει το ασφαλιστικό. Ούτε εμείς οι βουλευτές, ούτε η Κυβέρνηση θα το περάσει εύκολα αν μείνουμε στις περικοπές μισθών και συντάξεων“.

Πελιδνός και χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα, ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε για ακόμη μια φορά να δικαιολογήσει τις αλλαγές, το’ παιξε και πάλι λίγο… Ξανθόπουλος που θυσιάζεται για τη φουκαριάρα τη μάνα του αλλά από τη συνεδρίαση της ΚΤΕ δεν έφυγε αλώβητος ούτε αυτός ούτε η κυβέρνηση. Ο προβληματισμός είναι έκδηλος αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις αντιδράσεις των βουλευτών που δεν έχουν μούτρα να δουν τους ψηφοφόρους από τις εκλογικές περιφέρειες.

http://www.antinews.gr/