22/6/10

Σοβαρά επεισόδια στην πορεία του Ηρακλή

Με δακρυγόνα επενέβη η αστυνομία στην πορεία των οπαδών του Ηρακλή που ξεκίνησε απόψε στις 21.00, απ' το Ιβανώφειο. Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν κάποιες ζημιές σε καταστήματα, κάηκαν κάδοι σκουπιδιών στην οδό Τσιμισκή και έγινε χρήση δακρυγόνων απ' τις αστυνομικές δυνάμεις

Σύμφωνα με καταγγελίες, ένας κουκουλοφόρος έριξε βόμβα μολότοφ σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ επί της οδού Εθνικής Αμύνης, όμως η φωτιά σβήστηκε γρήγορα. Προκλήθηκαν αργότερα ζημιές και σε προθήκες και τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ η Πυροσβεστική ακολουθούσε την πορεία και έσβηνε τις εστίες φωτιάς. Έγιναν συμπλοκές στην Πλατεία Αριστοτέλους όπου πολύς κόσμος συχνάζει στα καφέ εκεί και ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης αφού έπεφταν δακρυγόνα κατά πάντων, οι οπαδοί έπαιρναν καρέκλες και τραπέζια και έριχναν στους αστυνομικούς, μέχρι που τελικά η κατάσταση ηρέμησε.



Δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής συλλήψεις, ενώ αρκετοί διαδηλωτές αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων και κατήγγειλαν την αστυνομία για αλόγιστη χρήση δακρυγόνων.



Να σημειωθεί ότι στην πορεία εθεάθησαν αρκετοί που κρατούσαν σημαίες των Σκοπίων, καθώς είναι γνωστή η "προειδοποίηση" των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης ότι αν δεν εγκριθεί η αίτηση αδειοδότησης της, θα επιδιώξουν να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της γείτονας χώρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας.



Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά τις 11 το βράδυ στον περιβάλλοντα χώρο του Κατσάνειου γυμναστηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ερασιτέχνη.

http://www.enet.gr/