23/6/10

Η περηφάνια του Ρεχάγκελ!

Ο Ότο Ρεχάγκελ στο... τελικό ταμείο του Μουντιάλ τόνισε πως όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να είναι περήφανοι για την Εθνική ομάδα και στάθηκε στην μεγάλη ευκαιρία του Γιώργου Σαμαρά όταν το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0.

Ότο Ρεχάγκελ: «Μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι' αυτήν την Εθνική. Όταν είσαι εδώ, σε μία τελική φάση Μουντιάλ θέλεις να πετύχεις. Να φέρεις μία επιτυχία. Χάσαμε με την Κορέα και μετά ήμασταν απογοητευμένοι. Μετά νικήσαμε την Νιγηρία και ήμασταν χαρούμενοι. Σήμερα χάσαμε από μία δυνατή και πολύ μεγάλη ομάδα. Προσπάθησαν πάρα πολύ σήμερα τα παιδιά. Έδωσαν τα πάντα.



Αν ο Σαμαράς έβαζε το γκολ στην φάση που είχε ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Γενικά χάσαμε από μία ανώτερη ομάδα. Ηττηθήκαμε δίκαια. Είχαμε και την ατυχία με τους τραυματισμούς που κάναμε γρήγορα τις αλλαγές.



Σήμερα έπρεπε να ταιριάξουν όλα για να περάσουμε. Να μην είχαμε προβλήματα τραυματισμών και ν' αξιοποιούσαμε τις ευκαιρίες που θα κάναμε. Όσο για μένα και το μέλλον μου στον πάγκο θα μιλήσω με τους παίκτες και τον πρόεδρο και θα δούμε».



Περήφανος για την Εθνική και τους παίκτες του δήλωσε και στην συνέντευξη Τύπου ο Ότο Ρεχάγκελ ενώ δεν θέλησε να απαντήσει αν η αναμέτρηση με την «αλμπισελέστε» ήταν ο τελευταίος του στον πάγκο της Ελλάδας, ύστερα από εννέα χρόνια παρουσίας. «Θα σχολιάσω μόνο τον αγώνα και όχι οτιδήποτε άλλο. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε τώρα για το μέλλον», ήταν η απάντηση του Ρεχάγκελ επί του θέματος.



Για τον αγώνα δήλωσε: «Το σχέδιό μας ήταν λίγο διαφορετικό από τους προηγούμενους αγώνες, δηλαδή να μην δεχθούμε γκολ νωρίς. Δεν πιέσαμε όμως αρκετά τον αντίπαλο, δεν τον προβληματίσαμε. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να αμυνθούμε λίγο λιγότερο και να επιτεθούμε περισσότερο. Η Αργεντινή έπαιξε όμως καλύτερα και έφτασε δίκαια στη νίκη. Εγώ πάντως θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου. Είχαμε ατυχία με τους τραυματισμούς και κάναμε νωρίς τις αλλαγές, οπότε δεν είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε πιο επιθετικά στο τέλος.



Για να παίρναμε θετικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να πήγαιναν όλα καλά, να μην είχαμε τραυματισμούς και να αξιοποιούσαμε όλες τις ευκαιρίες μας. Η Αργεντινή είναι καλύτερη ομάδα από μας. Ο πάγκος μας δεν είναι ίδιας δυναμικότητας με τους παίκτες που ήταν στην ενδεκάδα. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς και δεν μπορέσαμε να κάνουμε τις αλλαγές που θα θέλαμε».

http://www.gazzeta.gr/