22/6/10

Φαβορί η Αργεντινή, αλλά φοβούνται και την έκπληξη οι bookmakers

Απόλυτο φαβορί θεωρούν την ομάδα της Αργεντινής οι εταιρείες στοιχημάτων καθώς έξι στους έξι bookmakers και ένα ανταλλακτήριο δίνουν προγνωστικά υπέρ της ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ωστόσο, όπως θα δούμε, από τις αποδόσεις που δίδονται και στα τρία σημεία, φαίνεται, ότι οι bookmakers φοβούνται μια πιθανή έκπληξη γι΄ αυτό φροντίζουν να περικόψουν τις αποδόσεις για τη νίκη ή την ισοπαλία, ώστε αν επιβεβαιωθούν...

 αυτά τα σημεία να δώσουν λιγότερα... χρήματα (βεβαίως, οι bookmakers δύσκολα χάνουν χρήματα διότι ποντάρουν σ’ άλλες εταιρείες για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τις αποδόσεις που δίνουν).


Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του ΟΠΑΠ, όπου ο βρετανός διαχειριστής δίνει απόδοση 5,50 υπέρ της νίκης της Ελλάδας (όταν οι άλλες εταιρείες δίνουν 6,50-6-5,75 ), 3,60 στην ισοπαλία και μόνο 1,50 για την περίπτωση νίκης της Αργεντινής.



H επικράτηση της ομάδας των Αργεντινών ως φαβορί είναι κατά κράτος καθώς για να κερδίσει η Ελλάδα δίδονται αποδόσεις μεταξύ 5,30 – 6,50, δηλαδή για κάθε 100 ευρώ οι παίκτες θα εισπράξουν 530 ευρώ και 650 αντίστοιχα.



Μάλιστα, το παιχνίδι Ελλάδος – Αργεντινής βρίσκεται στην τρίτη θέση- πανευρωπαϊκά- στα πιο δημοφιλή στοιχήματα του ανταλλακτηρίου της Eurobet με την απόδοση υπέρ της Αργεντινής να κυμαίνεται στο 1,572.



Όπως, όμως, συνήθως, συμβαίνει τα στοιχήματα που συγκεντρώνουν τα περισσότερα χρήματα, στο τέλος δεν επιβεβαιώνονται, με αποτέλεσμα, οι λίγοι τολμηροί που ποντάρουν να πραγματοποιούν σημαντικές αποδόσεις.



Όπως θα δούμε, ένας παίκτης στοιχήματος μπορεί να ποντάρει στην ισοπαλία Ελλάδος- Αργεντινής και να κερδίσει 360 ευρώ (ΟΠΑΠ), ποντάροντας 100 ευρώ δηλαδή 260% 2,6 φορές το κεφάλαιο του.



Ακόμη περισσότερα λεφτά προσφέρει η νίκη της Ελλάδος καθώς ένας παίκτης της ΟΠΑΠ μπορεί να κερδίσει 550 ευρώ, ποντάροντας 100 ευρώ, δηλαδή απόδοση 550% ή 5,5 φορές τα χρήματα του.



Τέτοιες ακριβώς αποδόσεις προσελκύουν τους παίκτες του στοιχήματος – ιδιαίτερα αν είναι Έλληνες. Αυτό, όμως, που πρέπει να προσέξει ένας παίκτης στοιχήματος, ιδιαίτερα όλοι όσοι στοιχηματίζουν στις εταιρείες διαδικτύου, είναι αν οι εταιρείες μειώνουν τις αποδόσεις που έχουν διαφημίσει προηγουμένως όταν υπάρχουν αλλαγές στις δυο ομάδες.



Για παράδειγμα, αν δεν ξεκινήσει από την αρχή το παιχνίδι ο Λιονελ Μέσι ή ο Τέβεζ, τότε η απόδοση υπέρ της Ελλάδας ενδέχεται να μειωθεί, από το 6 ή το 5,5 που δινόταν αρχικά.



Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ειδικά στοιχήματα καθώς αν σκοράρει λ. χ ο Καραγκούνης η απόδοση είναι 20, ενώ αν σκοράρει ο αμυντικός του Ολυμπιακού Α. Παπαδόπουλος η απόδοση ανεβαίνει στο 60! Καλή επιτυχία σ όλους τους τολμηρούς, διότι είναι γνωστό ότι η μπάλα είναι στρογγυλή.

thema