28/6/10

Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει "όχι" επί της αρχής στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιo

Ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος σε σημερινές του δηλώσεις, αλλά πρόσθεσε ότι θα στηρίξει ορισμένα άρθρα του Ασφαλιστικού, που η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση

«Ψηφίζουμε "όχι" επί της αρχής, γιατί η κυβέρνηση, ενώ υποβάλλει σε αιματηρές θυσίες τον Ελληνικό Λαό, δεν δημιουργεί ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που είναι βιώσιμο. Πρόκειται, δηλαδή, για θυσίες χωρίς αντίκρισμα» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος,. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ενόψει των αυριανών απεργιακών κινητοποιήσεων, κάλεσε τους συνδικαλιστικούς φορείς να αποφύγουν ακρότητες, ειδικά σε σχέση με το λιμάνι του Πειραιά και τον απειλούμενο αποκλεισμό του. «Η απεργία είναι σεβαστή απολύτως και κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει σεβαστό, αυτό που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το κοινωνικό σύνολο, είναι οι αποκλεισμοί και οι καταλήψεις» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Και αυτή τη δήλωση την κάνουμε προς όλες τις πλευρές. Γιατί θεωρούμε ότι, ως χώρα, δεν μπορεί να αυτοκτονήσουμε αυτό το δύσκολο και κρίσιμο καλοκαίρι» πρόσθεσε... Με αφορμή επίσης το τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τα πολιτικά κόμματα σε διάλογο για τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς «και να αλλάξουμε τα μέτρα αυτά, εκεί που πρέπει να αλλάξουν».Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε και επισήμως ότι την Παρασκευή, 2 Ιουλίου συνέρχεται η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, με θέματα ημερήσιας διάταξης την πολιτική εισήγηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, την εκλογή Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής και την εκλογή μελών Εκτελεστικής Γραμματείας.

 Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων αρχίζει από το απόγευμα της Δευτέρας και λήγει την Τετάρτη στις 8 το βράδυ.Για το 8ο συνέδριο και τα αποτελέσματά του χαρακτήρισε «επιτυχή» την έκβαση και η ολοκλήρωση των εργασιών του και υποστήριξε ότι «έδειξε - πάνω από όλα και πριν από όλα - ότι, όλοι οι Νεοδημοκράτες είναι συσπειρωμένοι γύρω από τον αρχηγό του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά», όπως και ότι «η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά ανανεώνεται και ανασυγκροτείται. Και είναι έτοιμη να υποδείξει διέξοδο στα αδιέξοδα, που έχει δημιουργήσει στον τόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

http://kafeneio-gr.blogspot.com/