7/7/10

Σπατάλες για μισθούς, έπιπλα και... 090

Σε κορυφαία απόδειξη της αναξιοκρατίας και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος αναδεικνύεται το σκάνδαλο της εταιρείας ΑΓΡΟΓΗ, μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία είχε μεταβληθεί επί Νέας Δημοκρατίας σε χώρο «τακτοποίησης» συγγενικών προσώπων υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή και βουλευτών του κόμματος.

Το όργιο των αυθαίρετων προσλήψεων έγινε μάλιστα προσπάθεια να καλυφθεί με γνωμάτευση του καθηγητή της Νομικής Σπ. Φλογαΐτη, στον οποίο προσέφυγε η διοίκηση της εταιρείας ΑΓΡΟΓΗ τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, προκειμένου να αποσείσει τις ποινικές ευθύνες της. Σύμφωνα με ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο καθηγητής Φλογαΐτης γνωμάτευσε θετικά υπέρ των 273 παράνομων προσλήψεων «δικών μας παιδιών» στην εταιρεία και έλαβε ως αμοιβή 25.000 ευρώ!



Η υπόθεση έλαβε χθες νέες διαστάσεις, καθώς ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχ. Καρχιμάκης έδωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, νέα στοιχεία για το πάρτι των προεκλογικών προσλήψεων στην ΑΓΡΟΓΗ, αλλά και για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τη Νέα Δημοκρατία στο εν λόγω υπουργείο.



Σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, επί υπουργίας Σωτ. Χατζηγάκη το υπουργείο πλήρωνε 20 εκατ. ευρώ για δαπάνες σταθερής τηλεφωνίας! Εντοπίστηκαν δαπάνες για... γραμμές 090, τηλεπαιχνίδια, ωροσκόπια κ.λπ. Το γραφείο υπουργού χρησιμοποιούσε 70 κινητά τηλέφωνα [τα 30 από τα οποία εμφανιζόταν να χρησιμοποιεί ο ίδιος ο υπουργός (!) αλλά τα είχε μοιράσει σε ψηφοφόρους του με μηνιαίους λογαριασμούς ύψους 11.700 ευρώ].



Το μισθολόγιο

Η ΑΓΡΟΓΗ είχε αρχικά μισθολόγιο ύψους 450.000 ευρώ και με το που ανέλαβε ο κ. Χατζηγάκης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έφτασε τα...



9,5 εκατ. ευρώ. Στα 1,050 εκατ. ευρώ ανέρχονταν οι μισθοί 70 εξαφανισμένων υπαλλήλων στο αγροτικό κανάλι του υπουργείου.



Ο κ. Καρχιμάκης κατηγόρησε τον κ. Χατζηγάκη ότι έδωσε στο πλαίσιο του προγράμματος μεταποίησης σε έναν μόνο φορέα 55 εκατ. ευρώ. Και άφησε αιχμές για τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επί υπουργίας Χατζηγάκη Μιχ. Παπαδόπουλο, ότι για την ανακαίνιση του γραφείου του εμβαδού 25-30 τ.μ. δαπανήθηκαν 150.000 ευρώ, και ότι μόνο για την επίπλωση του γραφείου αυτού δαπανήθηκαν 71.000 ευρώ. Στην εκπομπή παρενέβη ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι δεν ήταν δικό του το γραφείο αλλά το γραφείο υπουργού.



Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις του κ. Καρχιμάκη, παρόντος του κ. Χατζηγάκη στην εκπομπή, συνεχίστηκαν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δηλώνει ότι διαπιστώθηκε πως η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της ΑΓΡΟΓΗ κ. Αδαμόπουλου που είχε μισθό 5.000 ευρώ, το 2007 ανέθεσε στον... εαυτό της την αξιολόγηση ακινήτου στην Πιερία και έλαβε ως αμοιβή 73.000



ευρώ. Υποστήριξε ακόμη ότι διευθυντής των ΕΛΓΑ βρέθηκε να παίρνει μισθό 10.000 ευρώ.



Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Σ. Χατζηγάκης κατήγγειλε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο ότι διόρισε στη Βουλή την κόρη του, με συνέπεια να παρέμβει ο κ. Πάγκαλος και να δηλώσει ότι η κόρη του ήταν μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του για 18 μήνες και αξιοποίησε νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψή της στο Δημόσιο. Προσελήφθη για 3 μήνες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά αποχώρησε οικειοθελώς και τώρα εργάζεται ως λυρική τραγουδίστρια στη δημοτική χορωδία του Δήμου Αθηναίων, όπου προσελήφθη έπειτα από διαγωνισμό.

http://www.tanea.gr/