1/7/10

ΥΠΟΙΚ: η ανεργία θα φτάσει στο 13%

Την πρόβλεψη ότι θα εκτιναχθεί στο 13% η ανεργία το 2010 έκανε ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”. Ωστόσο ο κ.Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι η μείωση του ΑΕΠ φέτος μπορεί να είναι μικρότερη από την αναμενόμενη (4%) και το 2011 οριακή, επαναλαμβάνοντας ότι “όσο υλοποιούμε το μνημόνιο, δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα”.
Ο Υπουργός προανήγγειλε άμεση επιστροφή του ΦΠΑ για ποσά έως 30.000 ευρώ και δικαίωμα συμψηφισμού των οφειλών από και προς το κράτος.

Δεσμεύθηκε ακόμη ότι θα πληρωθούν τις επόμενες μία με δύο ημέρες οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, προαναγγέλλοντας όμως σχέδια αναδιάρθρωσης τύπου ΟΣΕ σε αυτήν, όπως και στις υπόλοιπες ελλειμματικές ΔΕΚΟ του δημοσίου, καθώς το Μνημόνιο προβλέπει ρητά ότι πρέπει να μειώνονται κάθε χρόνο οι επιχορηγήσεις του κράτους.



Στο μέτωπο του ΟΣΕ, είπε ότι βρίσκεται σε βάση ολοκλήρωσης μαζί με τον συναρμόδιο υπουργό Υποδομών, Δ. Ρέππα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί και από την Τρόικα. Έκανε λόγο για πολύ ακριβές μισθοδοσίες 6.000-8.000 ευρώ και προανήγγειλε συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις προσωπικού, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης απολύσεις.

http://www.newsit.gr/