1/7/10

Επιστροφή ΦΠΑ στους επαγγελματίες για ποσά εώς 30 χιλιάδες ευρώ

Απόφαση με την οποία θα επιστρέφεται άμεσα στους επαγγελματίες ο ΦΠΑ για ποσά έως 30 χιλιάδες ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega...
Στην ίδια ρύθμιση θα περιλαμβάνεται το δικαίωμα συμψηφισμού χρεών που αφορούν μόνο φόρους από και προς το Δημόσιο και θα προβλέπει την επιτάχυνση των ελέγχων που γίνονται σήμερα πριν την επιστροφή του ΦΠΑ προκαλώντας τεράστιες καθυστερήσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει την αντίδραση των επιχειρηματιών.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η ρύθμιση για άμεση επιστροφή των μικρών χρεών καλύπτει το 90% των δικαιούχων, προσθέτοντας ότι τον Ιούνιο το ποσό που επιστράφηκε ήταν διπλάσιο από αυτό το Μαΐου.



Επιπλέον αναφέρθηκε στους ελέγχους που γίνονται σε όσους εισπράττουν τόκους από το εξωτερικό με στόχο να βρεθούν "μαύρα εισοδήματα, τονίζοντας ότι γίνονται συμφωνίες με ξένες χώρες.



"Υπάρχει γνώση των χωρών στις οποίες υπάρχουν καταθέσεις Ελλήνων και γίνονται έλεγχοι" είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αν η κυβέρνηση βρει παραβάτες θα τους "ξετινάξει".



Επίσης είπε ότι γίνονται διασταυρώσεις στο μαύρο χρήματα που κρύβεται στα ακίνητα, σημειώνοντας ότι γίνονται διασταυρώσεις στα διαθέσιμα εισοδήματα των ιδιοκτητών και όπου βρεθούν παραβάτες θα παραπεμφθούν με τη νομοθεσία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όπου οι ποινές είναι βαρύτατες.



Παραδέχθηκε έκρηξη ανεργίας ακόμη και πάνω από το 13% και επεσήμανε ότι οι πιέσεις στην αγορά εργασίας θα μειωθούν με καθυστέρηση αφού πρέπει να προηγηθεί οικονομική ανάκαμψη την οποία υπολόγισε ότι θα έρθει το 2012.



Πρόσθεσε δε, ότι ενδεχομένως φέτος η οικονομία να πληγεί από ύφεση μικρότερη από 4% που είναι η επίσημη πρόβλεψη και πως από το 2011 θα περάσουμε σε θετικό πρόσημο.



Αναφερόμενος στον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι "κρύβουν το κεφαλάκι τους στην άμμο" ότι αγνοούν το μνημόνιο λέγοντας χαρακτηριστικά "ας έρθουν να μας πουν ποιο είναι το άλλο μείγμα πολιτικής".



Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο περί σεναρίων διαψεύδοντας κάθε τέτοιο πιθανότητα.

http://www.enet.gr/