5/7/10

Αντιπαράθεση Ντ. Μπακογιάννη - Μ. Χαρακόπουλου

Kόντρα Ντόρας Μακογιάννη - Μάξιμου Χαρακόπουλου προέκυψε κυριακάτικα με αφορμή την ερμηνεία που δόθηκε σε συνέντευξη του γραμματέα Πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ ότι την κάλεσε να επιστρέψει πίσω στη ΝΔ...

Πιο συγκεκριμένα ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ χαρακτήρισε "αδιέξοδο" τον δρόμο που ακολουθεί η πρώην υπουργός. "Είναι δρόμος χωρίς προοπτική, τον οποίο και άλλοι στο παρελθόν βάδισαν και όταν συνειδητοποίησαν το αδιέξοδο επέστρεψαν στη ΝΔ" δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας. "Όσο πιο γρήγορα αυτό γίνει αντιληπτό τόσο καλύτερο» τόνισε.




"Προφανώς βρίσκεται σε σύγχυση η ΝΔ" αντέδρασε μέσω στενών της συνεργατών η πρώην υπουργός. "Ο Σαμαράς ήταν αυτός που την διέγραψε πριν από δύο μήνες και πανηγύρισε γι αυτό και στο συνέδριο" συνέχισαν. "Η επικρατεί τρικυμία εν κρανίω στη Ρηγίλλης ή έχουν φοβηθεί από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να πέφτει συνεχώς και να υπάρχει ένα αίτημα και για νέο κόμμα".



"Παρερμηνεύτηκε αυτό που είπα, ουδέποτε την κάλεσα να επιστρέψει, κακώς πανηγυρίζει" απάντησε ο Μ.Χαρακόπουλος επικοινωνώντας με το enet.gr. To βράδυ εξέδωσε και ανακοίνωση. "Ερωτηθείς για το δρόμο που ακολουθεί η κυρία Μπακογιάννη, απήντησα ότι αυτός είναι αδιέξοδος" τόνισε. "Κάποιοι εξέλαβαν τη διαπίστωση αυτή ως πρόσκληση επανόδου στη Νέα Δημοκρατία. Κάθε περαιτέρω σχόλιο περιττεύει».



Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ εκτιμά ότι μπορεί να γίνουν πρόωρες εκλογές το Νοέμβριο. "Δεν είναι ένα σενάριο που αποκλείεται, αυτός της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες" δήλωσε στην ΕΡΑ 105,7. "Η ΝΔ δεν ζητάει επισήμως εκλογές" συνέχισε.



"Νομίζω όμως ότι ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Σε όλες τις χώρες οι κυβερνήσεις που κάλεσαν το ΔΝΤ και ουσιαστικά παρέδωσαν τα κλειδιά της οικονομικής πολιτικής στο τέλος της 4ετίας καταποντίστηκαν, εξαφανίστηκαν. Η κυβέρνηση ενδεχομένως να θελήσει να δραπετεύσει."



Θυμίζουμε ότι πρώτος άνοιξε το θέμα των πρόωρων εκλογών ο Α.Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος. Εθεσε σε εκλογική ετοιμότητα τα στελέχη δίνοντας το σύνθημα "ξεχάστε τις διακοπές".

http://www.enet.gr/