7/7/10

Λάβρος ο Ζορμπάς

Νέες διαστάσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της χώρας και συγκεκριμένα σε αυτό του γερμανικού κολοσσού της Siemens και της διακίνησης μαύρου χρήματος από τα ταμεία της εταιρείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών προσώπων των δυο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδας, έδωσε με τη χθεσινή του κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Γιώργος Ζορμπάς...

 Ως γνωστόν, ο κ. Ζορμπάς είχε ασχοληθεί με την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος ασφάλειας C4Ι, που σημειωτέον πληρώθηκε αλλά δεν λειτούργησε ποτέ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων το 2004, όπως και με τα δομημένα ομόλογα.




Ειδικότερα, ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν εισακούστηκε ποτέ από τους κυβερνώντες της Νέας Δημοκρατίας, όταν ως γενικός γραμματέας εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρότεινε το σύστημα C4Ι να περάσει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως. Μάλιστα, λίγο καιρό αργότερα και δια νόμου, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, κατηργήθη τόσο η θέση του γενικού γραμματέα Προγραμματισμού και Οικονομικών Επενδύσεων του υπουργείου Άμυνας, όσο και του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής. Δηλαδή, των δυο θέσεων που κατείχε ο ίδιος και μέχρι την ώρα που οι πολιτικοί του προϊστάμενοι επέλεξαν να καταργήσουν, λόγω των ενοχλητικών του προφανώς προτάσεων.



Δεν ήταν λίγα και τα όσα υποστήριξε ο κ. Ζορμπάς για την υπόθεση των Δομημένων Ομολόγων κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, όταν, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, ενοχλούσε αρκετούς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ήτο συμπαθής η φάτσα μου και η λειτουργία μου…». Επιπλέον, ο κ. Ζορμπάς στη χθεσινή του κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, «έστησε» στον τοίχο τον πρώην υπουργό Οικονομίας επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, αλλά και τον υφυπουργό, Αντώνη Μπέζα, όταν διευκρίνισε ότι με πρόταση του υπουργείου Οικονομικών νομοθετήθηκε η κατάργηση της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, η οποία, εκτός των άλλων, λειτουργούσε χωρίς βοήθεια, πρόχειρα και με τέσσερις ακόμη υπαλλήλους.

http://www.zougla.gr/