7/7/10

Ψήφος εμπιστοσύνης στις επόμενες γενιές το «ναι» στο Ασφαλιστικό, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός

Ανούσια χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη σύζητηση περί παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στο θέμα του ασφαλιστικού, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ ή η κυβέρνηση, αλλά το μέλλον των επόμενων γενεών».

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι αρνήθηκε ακόμα και να ψηφίσει τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια στο Δημόσιο.



Μάλιστα με αφορμή και την υπόθεση της ΑΓΡΟΓΗ, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ακόμα και τώρα αρνείται να καταδικάσει τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης.



Τόνισε ότι η χώρα σήμερα πληρώνει τα λάθη του χθες, ιδιαίτερα τα λάθη της τελευταίας 6ετίας.



«Αποφασίστε αν θέλετε να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα ή θα στηρίζετε τη συντήρηση με δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη δημαγωγία» τόνισε.



Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν χρειαζόταν καμία τρόικα για να μας πει τα χάλια του ασφαλιστικού μας συστήματος. Μην ψάχνουμε για βαρβάρους.»



Αναφέρθηκε αναλυτικά στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο και εξήρε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και βουλευτών της Αντιπολίτευσης για τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που διατύπωσαν.



Κάλεσε μάλιστα τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να τις λάβουν σοβαρά υπόψη.



Παράλληλα, αναγνώρισε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι δύσκολα και δυσάρεστα, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι το αύριο θα είναι καλύτερο.



Όσο πιο γρήγορα βάλουμε τέλος στα κακώς κείμενα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τα θετικά αυτής της χώρας με την υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης, σημείωσε ο πρωθυπουργός.



Τέλος, κάλεσε τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης να υπερβούν τις κομματικές «υποχρεώσεις» και να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.
 
http://www.in.gr/