7/7/10

Βολές Καρατζαφέρη κατά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στη συζήτηση για το ασφαλιστικό στη βουλή

«Από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μετά τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα φόρτωσαν την χώρα με χρέη. Το έλλειμμα που είχε η Ελλάδα από την εποχή του Καποδίστρια και τους πολέμους που ακολούθησαν μέχρι το 1990 ήταν περίπου στα 130 δις. Και αυτό το έλλειμμα διπλασιάστηκε στα 5,5 χρόνια πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή. Ο Καραμανλής όταν κατάλαβε τι θα ερχόταν, έφυγε». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης σε παρέμβασή του στην Βουλή στη σημερινή συζήτηση για το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.



Βολική η Τρόικα για το ΠΑΣΟΚ

« Το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην φανεί ότι παίρνει σκληρές αποφάσεις που θα επιβαρύνουν τον λαό, τα ρίχνει στην Τρόικα και αφήνει να φανεί ότι εκείνη είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των μέτρων. Με άλλα λόγια περνάει αυτά που θέλει χρησιμοποιώντας την Τρόικα. Καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής δημοσίευμα της «Απογευματινής» το 1997 που δείχνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό με πρωτοσέλιδο τίτλο: «σύνταξη στα 67» και το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που φέρνετε προς ψήφιση τώρα».



Τα δύο κόμματα καταστρέψατε την χώρα

«Από την μεταπολίτευση και μετά έγιναν χιλιάδες κρατικοποιήσεις επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή. Μετά την επάνοδο της ΝΔ και επί περιόδου πρωθυπουργίας Σημίτη άρχισαν οι κρατικοί Οργανισμοί να πωλούνται σε ιδιώτες. Οι τράπεζες σχεδόν χαρίστηκαν. Έτσι γίνεται τώρα και με τον ΟΣΕ. Οι ΔΕΚΟ λειτουργούν με υπερ τετραπλάσιο προσωπικό εξαιτίας της ρουσφετολογίας. Εγώ μπορώ να λειτουργήσω την ΕΡΤ με το 1/5 της τωρινής της σύνθεσης.».



Λύση μέσα από την Τρόικα δεν υπάρχει.

«Τότε που υπογράψαμε το μνημόνιο δεν γινόταν αλλιώς, έπρεπε να βρεθούν τα χρήματα για να μην πτώχευε την επόμενη μέρα η χώρα. Σήμερα η λύση να βγούμε από την Τρόικα είναι αυτή που πρότεινα πριν 15 ημέρες και χαίρομαι που υιοθετήθηκε και από τον κ. Σαμαρά στο συνέδριό του.

Υπάρχουν τρόποι να βρεθούν κεφάλαια όπως έγινε από την Ρωσία από την οποία μας έγινε πρόταση συνεργασίας, από την Κίνα που κάποιοι ήθελαν να τους πετάξουμε έξω. Ακόμα και εγώ σας είχα φέρει τον Υπ. Εξωτερικών χώρας της Μ. Ανατολής που έδινε 10 δις. ευρώ με επιτόκιο 3,5% για 10 χρόνια και αδιαφορήσατε».



















Γιατί δεν ψηφίζουμε το ασφαλιστικό.

«Εμείς στο δικό μας πρόγραμμα που έχουμε καταθέσει μιλάμε για κατάργηση των ενσήμων -που ο θεσμός είναι από την περίοδο Μεταξά- και ενσωμάτωση της εισφοράς για τα ένσημα στο μισθό του εργαζόμενου. Να υπάρχει ένας ενιαίος φορέας ασφάλισης και να πληρώνεται ένα ειδικό τέλος κάτω από 4% στην αγορά προϊόντων ο οποίος θα πηγαίνει σε ένα ταμείο υπεύθυνο για τις ασφαλίσεις. Έχετε διάθεση αλλά δεν γνωρίζετε. Χρειάζεται μια βιώσιμη σύνταξη για όλους αλλά και μια δεύτερη σύνταξη ανάλογη των φορολογικών δηλώσεων εκάστου όλα αυτά τα χρόνια.

Και μια τρίτη η οποία θα λαμβάνεται από τη συμμετοχή του κάθε ταμείου στον ενιαίο φορέα και θα πηγαίνει σε μια τράπεζα εθνικής ασφάλιση. Είναι λάθος που φέρατε το ασφαλιστικό τώρα με το κλείσιμο της Βουλής και δεν μπορούν να γίνουν οι κινητοποιήσεις που θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Αυτό δεν δηλώνει πολιτική ανδρεία. Υπάρχει ακόμα όμως χρόνος να την δείξετε».