5/7/10

Στα άκρα Πάγκαλος - ΚΚΕ

Σφοδρή επίθεση κατά του ΚΚΕ και της ηγεσίας του, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αποκαλώντας το κόμμα και την κυρία Παπαρήγα «ανεύθυνους τυχοδιώκτες που θέλουν έναν νεκρό»!!! «Το ΚΚΕ επιδιώκει τη βία. Είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό», είπε ο Θ.Πάγκαλος τόσο σε συνέντευξή του στα "Νέα", όσο και στην πρωινή εκπομπή του Μega.


«Οι νεκροί της Μarfin κάηκαν από δολοφόνους ακροαριστερούς που είχαν εγκολπώσει τα κηρύγματα της κυρίας Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων, το ίδιο και ο αστυνομικός που πρόσφατα δολοφονήθηκε. Δεν θα ήταν σκόπιμο να προσφέρουμε στην κυρία Παπαρήγα νεκρούς και τραυματίες σε μια βίαιη σύγκρουση που θα ξέφευγε από τον έλεγχο, για να μπορέσει να στήσει την αδιέξοδη πολιτική της», δήλωσε.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εκτίμησε πως τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού.



Πεταλωτής: «Ο Πάγκαλος εξέφρασε την άποψή του»



«Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε μια άποψη, την άποψή του. Από κει και πέρα προβληματιζόμαστε όλοι για τη στάση του ΚΚΕ που αντί να βοηθάει στη συγκεκριμένη περίπτωση τους Έλληνες πολίτες εργαζόμενους, με τις πρακτικές του πυροδοτεί καταστάσεις που κάθε άλλο παρά έχουν να κάνουν με την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων». Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση υιοθετεί την άποψη που εξέφρασε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος ότι «το ΚΚΕ θέλει έναν νεκρό».



Σε ερώτηση αναφορικά με απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Πάγκαλου για το θάνατο των τριών εργαζομένων στη Μarfin και του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, κ. Γ. Βασιλάκη, καθώς επίσης και για το εάν η κυβέρνηση υιοθετεί την άποψη ότι ευθύνεται το ΚΚΕ, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «το να παίρνουμε ξεκομμένες φράσεις από μια συνέντευξη, αυτές δεν αποδίδουν και το γενικότερο νόημα».



«Δεν υπάρχει τίποτε ξαφνικό, το ΚΚΕ έχει επιλέξει μια συγκεκριμένη τακτική που την βλέπουμε καθημερινά, στα λιμάνια, στην κατάληψη της Ακρόπολης», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση.



Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο κάθε πολιτικός φορέας είναι υπεύθυνος για τις τακτικές που επιλέγει» και ότι «εκεί που γινόμαστε υπόλογοι όλοι είναι ενώπιον του ελληνικού λαού, ο οποίος περνάει δύσκολες μέρες και που με κάποιες τέτοιες τακτικές γίνονται ακόμα δυσκολότερες».





«Ο νέος Γκέμπελς»





«Γεννήθηκαν νέοι Γκέμπελς. Το μόνο που δεν έχει πει ακόμα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο για την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Ειδικά ο κ. Πάγκαλος αποκαλύπτει για άλλη μια φορά με την ΚΥΠατζήδικη φρασεολογία του ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη για κάθε είδους προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Είναι επικίνδυνοι, οι εργαζόμενοι πρέπει να αγρυπνούν», ήταν η απάντηση του Περισσού.



Καταγγελίες για την ΑΓΡΟΓΗ



Ο κ.Πάγκαλος προέβη και σε καταγγελίες για τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ, τον Αύγουστο του 2009 λέγοντας ότι από το '98 μέχρι το 2009 η ΑΓΡΟΓΗ είχε 73 υπαλλήλους και με προκήρυξη που υπέγραψε ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, προσέλαβε άλλους 269 εξειδικευμένους επιστήμονες.





Με αφορμή τις αντιδράσεις για την απόφαση απόλυσης των εν λόγω υπαλλήλων, στο πλαίσιο της κατάργησης - συγχώνευσης φορέων του Δημοσίου, ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε ότι μεταξύ άλλων οι εξειδικεύσεις των προσληφθέντων ήταν:



Γυμναστές και γυμνάστριες, φιλόλογοι, οικονομολόγοι, ανθρωπολόγοι, ένας ναυπηγός, τεχνολόγοι τροφίμων, κοσμετολόγοι, μακιγιέρ, δασοπόνοι, τουριστικά επαγγέλματα, δεκάδες απόφοιτοι λυκείου και φοιτητές, καθώς και ένας ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα.



Ο κ. Πάγκαλος έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα συγκεκριμένα ονόματα, ενώ όπως είπε, όλοι τους εμφανίζονται να έχουν συγγενικές ή άλλες σχέσεις με υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ.



«Η ΝΔ του Σαμαρά είναι προέκταση της ΝΔ του Καραμανλή. Θα κάνουν τα ίδια. Είναι φαύλη και αμετανόητη η ΝΔ», παρατήρησε ο κ. Πάγκαλος.



Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση στελεχών της ΝΔ με τον κ. Μαρκογιαννάκη να κατηγορεί τον κ. Πάγκαλο ότι λέει ψέμματα, καλώντας τον παράλληλα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.



"Με ιταμό τρόπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκε στα παιδιά των 700 ευρώ", απάντησε από την πλευρά του ο κ. Χατζηγάκης, υποστηρίζοντας ότι πίσω από τον εξορθολογισμό υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου κρύβεται ένα τεράστιο δικονομικό σκάνδαλο, το ύψος του οποίου φθάνει σε αυτό της Siemens και του Βατοπεδίου μαζί.







«Ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για το ασφαλιστικό»





Στις δηλώσεις του Mega, ο κ. Πάγκαλος έθεσε ανοικτά ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. «Αν υπάρξουν 6 - 7 βουλευτές που δεν ψηφίσουν το Ασφαλιστικό, τότε πάμε σε εκλογές και ο λαός θα κρίνει», δήλωσε.





«Η πειθαρχία τίθεται εκ των πραγμάτων κάθε φορά που υπάρχει μείζων νομοθετική πρωτοβουλία. Ο προϋπολογισμός και το μνημόνιο έθεταν τέτοιο θέμα. Νομίζω ότι και αυτό το νομοσχέδιο θέτει τέτοιο θέμα. Να πω όμως πως δεν πιστεύω καθόλου στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως λόχου που ψηφίζει συμπαγώς όλα τα νομοθετήματα. Ούτε δείχνω έλλειψη κατανόησης για την αφόρητη πίεση που υφίστανται οι βουλευτές μας», αναφέρει ο κ. Πάγκαλος στη συνέντευξή του στα "Νέα".

http://www.ethnos.gr/