8/7/10

"Δημήτρη, κόψε αμέσως το τραγούδι"

Πήρε εξιτήριο και επιστρέφει στην Ελλάδα ο Δημήτρης Μητροπάνος. Μπορεί ο δημοφιλής καλλιτέχνης να ξεπέρασε και αυτό τον σκόπελο, ωστόσο οι συμβουλές των θεράποντων ιατρών στην Αμερική τον προβλημάτισαν ιδιαίτερα. «Κόψε αμέσως το τραγούδι!» ήταν τα λόγια των...

γιατρών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», συμβουλή που ο λαϊκός βάρδος δεν σκοπεύει να ακολουθήσει.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος προσεβλήθη από μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη στη διάρκεια της περιοδείας του στην Αμερική και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για να του χορηγηθεί ισχυρή φαρμακευτική αγωγή.



Ηταν αμέσως μετά τη μεγαλειώδη συναυλία που έδωσε στο «Ράδιο Σίτι» της Νέας Υόρκης, όπου είχαν συγκεντρωθεί 4.000 άνθρωποι, οι οποίοι τον χειροκρότησαν και τον αποθέωσαν. «Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική! Τόσοι άνθρωποι να τραγουδούν μαζί του, να κλαίνε από συγκίνηση και να τον χειροκροτούν όρθιοι!» ανέφερε στην «Espresso» πρόσωπο που ήταν παρών στη συναυλία.



Κι εκείνος όμως έδωσε τον καλύτερό του εαυτό ερμηνεύοντας αγαπημένα λαϊκά τραγούδια. Οι αντιδράσεις του κόσμου τον συγκίνησαν καθώς ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους ομογενείς. Ο πυρετός όμως που ανέβασε δεν του επέτρεψε να συνεχίσει την προγραμματισμένη περιοδεία του στις πόλεις Κονέκτικατ, Μόντρεαλ και Σικάγο. Οι γιατροί του συνέστησαν ανάπαυση και κάτι παραπάνω: «Μακριά από το τραγούδι και κυρίως μακριά από τη νύχτα». Κάτι που δεν θέλει ούτε να ακούσει ο τραγουδιστής.



Οπως μας μετέφεραν άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του εκείνες τις στιγμές, όταν άκουσε τις συμβουλές των γιατρών, γέλασε και είπε «αυτό αποκλείεται». Το τραγούδι είναι η ζωή του, το οξυγόνο του. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο καλλιτέχνης στενοχωρήθηκε πολύ επειδή δεν κατάφερε να είναι συνεπής στο ραντεβού του με τους ομογενείς, οι οποίοι τον περίμεναν πώς και πώς για να τον ακούσουν. Επέμενε μάλιστα να θέλει να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Φυσικά αυτό ήταν αδύνατον να γίνει, αφού το πρόβλημα που προέκυψε με την υγεία του δεν ήταν κάτι το απλό. Κι αυτό λόγω της επιβαρημένης υγείας του, η οποία απαιτεί προσοχή.



«Θα επιστρέψεις στο σπίτι και θα συνεργαστείς με τους γιατρούς σου στην Ελλάδα» του συνέστησαν οι Αμερικανοί γιατροί που τον βοήθησαν να ξεπεράσει το πρόβλημα με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.



Ο Δημήτρης Μητροπάνος, σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που γνωρίζουν, επρόκειτο να επιστρέψει στην Ελλάδα αύριο Πέμπτη ή το αργότερο μεθαύριο Παρασκευή.



Οι ομογενείς που ενημερώθηκαν για το πρόβλημα της υγείας του, μετά την ακύρωση των συναυλιών, έσπευσαν να του συμπαρασταθούν και να του ευχηθούν περαστικά. Τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε ο ίδιος, όπως και οι στενοί συνεργάτες του, είναι αναρίθμητα και γεμάτα αγάπη. Για τον τραγουδιστή με τη μοναδική, λαϊκή φωνή, που τόσες και τόσες φορές τους έχει κάνει συντροφιά με τα τραγούδια του.



espresso