6/7/10

Απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ζητά ο Τσίπρας

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει ζήτημα συνταγματικής νομιμότητας και ζητά από την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να αποσύρει το νομοσχέδιο...

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αντισυνταγματικές. Η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ μαζί με επιστημονικούς φορείς θέτουν ζήτημα αντισυνταγματικότητας, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας Ακόμα και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής διατυπώνει ενστάσεις» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:




«Είναι πλέον φανερό ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδομήσει την κοινωνική ασφάλιση στερείται στοιχειώδους συνταγματικής νομιμότητας. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει και φέρνει σήμερα στην ολομέλεια ένα διάτρητο και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο».



Παράλληλα ο ίδιος καλεί την κυβέρνηση «έστω και την ύστατη στιγμή, αφού δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί την κοινωνία, τουλάχιστον να σεβαστεί το σύνταγμα της χώρας» και να αποσύρει το «διάτρητο» και «αντισυνταγματικό», όπως αναφέρει νομοσχέδιο.

http://www.ethnos.gr/