7/7/10

Ωμή παραβίαση του Συντάγματος χαρακτηρίζει το Ασφαλιστικό ο Αλέξης Τσίπρας

Με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργο-Σταύρο Κούρτη, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε για την απόφαση της ολομέλειας του Συνεδρίου για το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό, αλλά και για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σε δηλώσεις του ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι «είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την απόφαση της ολομέλειας, που ομοφώνως, αποφάσισε ότι βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας, καθώς και την ευρωπαϊκή συνθήκη για τα δικαιώματα του ανθρώπου».



Κατόπιν τούτου, είπε πως, «θεωρούμε ότι σήμερα και αύριο η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφιση ενός νομοσχεδίου, το οποίο είναι αντισυνταγματικό και σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν ψηφιστεί, πιστεύουμε ότι θα εκπέσει, καθώς με την πρώτη εκτελεστική πράξη θα υπάρξουν προσφυγές, οι οποίες θα ακυρώσουν στην πράξη αυτό το νομοσχέδιο».



Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι πέραν της ουσίας, «της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, έχουμε και ωμή παραβίαση του Συντάγματος, κάτι που συνιστά μείζον πρόβλημα Δημοκρατίας στον τόπο».



Παράλληλα, εξήρε τη στάση του Συνεδρίου το οποίο, όπως είπε, γνωμοδότησε με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες, τονίζοντας ότι «το Σύνταγμα της χώρας είναι πάνω από το μνημόνιο, είναι πάνω από τις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου»



Νωρίτερα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησαν πανό στον Λυκαβηττό με σύνθημα «Το Ασφαλιστικό δεν θα περάσει».



tanea