24/4/10

«Μεμψιμοιρία τέλος, ώρα για δουλειά» το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη Ρόδο

«Δεν είναι ώρα για μεμψιμοιρίες για το είδος του μηχανισμού βοήθειας. Είμαστε υπό επιτήρηση, υπό κηδεμονία για να είμαστε ειλικρινείς, και θέλουμε να πάρουμε στα δικά μας χέρια τις τύχες μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Δωδεκανήσου στη Ρόδο.




Αναφερόμενος στην απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού βοήθειας, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ώστε τελικά η χώρα να ζητήσει άμεσα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

«Πήραμε την απόφαση που επιβάλλει το συμφέρον της χώρας. Είναι ιστορικό χρέος να αποτρέψουμε τα χειρότερα για τους Έλληνες. Πήραμε την απόφαση που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και ηρεμία για τις μεγάλες αλλαγές».




Σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat τόνισε ότι «ούτε μπορούσαμε, ούτε θέλαμε να τα κρύψουμε, γιατί θα ήταν μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της αξιοπιστίας του σήμερα, τα θεμέλια που ξαναχτίζουμε για την Ελλάδα».



Ο κ. Παπανδρέου άσκησε για μια ακόμα φορά σκληρή κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ την περίοδο 2004-2009: «είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια άνευ όρων μάχη για την οικονομία και να αναστρέψουμε τη δυσπιστία. Αν δεν είχαμε αλλάξει πορεία, θα ήμασταν μπροστά σε χρεοκοπία, ακόμα και σε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων. Και αυτό το αποτρέψαμε οριστικά»



Τέλος, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να βάλουν τέλος στο κλίμα φόβου και πανικού.



«Αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες ήρθε η ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί» κατέληξε.

http://www.in.gr/