27/5/10

Αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου σε ειδική τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Καλλιθέας, με την ευκαιρία της 105ης επετείου της Επανάστασης της Θερίσου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πετσάλνικος εξήρε το έργο του μεγάλου πολιτικού τονίζοντας πως «ο Ελευθέριος Βενιζέλος σφράγισε με την πορεία του, με τη δράση του, με τις τεράστιες αλλαγές που έφερε στη χώρα, την ίδια την πορεία της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Είναι ο πολιτικός που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην Ελλάδα, γιατί πράγματι ο Βενιζέλος παρέλαβε μια Ελλάδα μικρή και ταυτόχρονα μια Ελλάδα ταπεινωμένη, μια Ελλάδα αναξιόπιστη και μέσα από τη διορατικότητά του, με την ικανότητα που είχε να εξεγείρει τον ελληνικό λαό, να τον πείθει για τα οράματά του και να τον κινητοποιεί, πέτυχε να μεγαλώσει την Ελλάδα».



Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει ο Ε. Βενιζέλος για τους Μακεδόνες υπογραμμίζοντας πως «στη Μακεδονία θεωρούμε τον Ε. Βενιζέλο «δικό μας άνθρωπο» γιατί ανάμεσα στα άλλα συνέβαλε στο να απελευθερωθεί ο τόπος μας και να ενσωματωθεί στον εθνικό κορμό και η Ελλάδα έπαψε να είναι ακρωτηριασμένη, μικρή, αδύναμη, ταπεινωμένη».



Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον Δήμαρχο Καλλιθέας για την πρωτοβουλία αυτή και τόνισε πως «ο ανδριάντας θα δείχνει τι μπορεί να κάνει κανείς όταν διαθέτει όραμα και αποφασιστικότητα, θα συγκινεί και θα κινητοποιεί και τις νεότερες γενιές».



Μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ο Πρόεδρος της Βουλής, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Ε. Βενιζέλου, παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων και εκπροσώπων του Συνδέσμου Κρητών Καλλιθέας και του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί».