23/6/10

Κανονικά τα ματς του Μουντιάλ- ακυρώνονται οι αθλητικές εκπομπές σχολιασμού

Κανονικά θα μεταδοθούν την Τετάρτη οι τέσσερις αγώνες του Μουντιάλ, από την ΕΤ-1 και τη ΝΕΤ, παρά την 24ωρη απεργία που κήρυξαν στην ΕΡΤ η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό της ΕΡΤ οι αγώνες Σλοβενία- Αγγλία (ώρα 17.00), Γκάνα- Γερμανία (21.30) από τη ΝΕΤ και ΗΠΑ- Αλγερία (17.00) και Αυστραλία- Σερβία (21.30) από την ΕΤ-1 μεταδίδονται κανονικά, με εικόνα και σχολιασμό, όμως οι αθλητικές εκπομπές Ώρα Μουντιάλ, Pre και Post Game ακυρώνονται λόγω της απεργίας...

Το προσωπικό και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απεργούν διεκδικώντας υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που εκκρεμεί ακόμα για το 2009, αλλά και την επαναπρόσληψη 1.047 συμβασιούχων, οι οποίοι θα δουν την πόρτα της εξόδου από 1ης Ιουλίου, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους.




Οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα απεργήσουν από Τετάρτη 23 έως και το τέλος Ιουνίου, οπότε λήγουν οι συμβάσεις τους. Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μόνο για τους συμβασιούχους. Σαρανταοκτάωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη για όλους τους δημοσιογράφους και προσωπικό της ΕΡΤ έχουν κηρύξει ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ.



* Η πρόταση για απεργία των δημοσιογράφων ενάντια στο ασφαλιστικό, από κοινού με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 29 Ιουνίου, δεν έγινε δεκτή από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

http://www.newstime.gr/