22/6/10

Πεταλωτής: Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα προχωρήσουν

«Είτε με Προεδρικό Διάταγμα, είτε με νομοθετική ρύθμιση, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία και η ουσία είναι ότι οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις πρέπει να προχωρήσουν» ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την κοινοβουλευτικό ομάδα ότι οι απόψεις είναι σεβαστές, αλλά «υπάρχουν κάποια όρια που τα βάζουν οι ίδιοι οι βουλευτές, από τη στιγμή που ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
Ακόμη, πρόσθεσε ότι «εάν υπάρχουν και όποια περιθώρια για βελτίωση αυτών των ρυθμίσεων, η κυβέρνηση είναι σαφές ότι θα τα εξαντλήσει».

Ερωτηθείς εάν ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος απολαμβάνει της πλήρους στήριξης από την κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι αυτό είναι σαφέστατο και σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό και την κυβέρνηση.

«Ο αρμόδιος υπουργός σε όλα τα ζητήματα λειτουργεί με τον τρόπο που πρέπει και η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει συλλογικά» τόνισε ο κ. Πεταλωτής και επισήμανε ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποφάσεις του κ. Λοβέρδου, αλλά της κυβέρνησης.

Είπε ακόμη ότι δεν είναι θέμα πειθούς του κ. Λοβέρδου προς την κυβέρνηση, αλλά προς την κοινωνία και πρόσθεσε ότι αυτό που δεν προβάλλεται είναι ότι υπάρχουν παράλληλα και μέτρα αντιρρόπησης που θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν.

http://www.tanea.gr/