23/6/10

Αβραμόπουλος προς Ντόρα: “Το Συνέδριο δεν προσφέρεται για σόου”

Μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση έστειλε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Χαρακτήρισε “ιστορικής σημασίας” το Συνέδριο του κόμματος, που ξεκινά την προσεχή Παρασκεύη, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν “ντορικοί” σύνεδροι από τη διαδικασία, απάντησε πως “το Συνέδριο δεν προσφέρεται για να κάνει κάποιος το σόου του”...

 “Ποιος θα τολμούσε να κάνει σαμποτάζ στο Συνέδριο”, διερωτήθηκε ρητορικά, ενώ αποκάλυψε ότι έχουν προσκληθεί να παραστούν όλα τα κόμματα, αλλά χωρίς δικαίωμα να απευθύνουν χαιρετισμό. Προφανώς με το φόβο του… Γιώργου Καρατζαφέρη.


Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αβραμόπουλος συνεχίζει να κρατά διακριτή “γραμμή” από το “λαϊκό κόμμα” του Αντώνη Σαμαρά, αφού σήμερα μίλησε για μία “μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη, που εκτείνεται από τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς ως τα όρια της δημοκρατικής Δεξιάς”. Έκανε ιδιαίτερα αναφορά στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, αλλά, παρότι “ανοιχτός” σε ρεύματα και ιδέες, αποκήρυξε και εκείνος τον νεοφιλελευθερισμό: σε σχετική ερώτηση, αν στην “μεγάλη Κεντροδεξιά” χωράνε και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, απάντησε πως “ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός δεν συγγενεύει με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό”. “Η ΝΔ στέκεται με σεβασμό στις κοινωνικές κατακτήσεις και στηρίζει το κοινωνικό κράτος”, είπε χαρακτηριστικά.

http://www.zoomnews.gr/