16/6/10

«Αποκαθήλωση» δεκάδων πινακίδων στη Μεσογείων

Ένα «δάσος» από διαφημιστικές πινακίδες κατά μήκος της λεωφόρου Μεσογείων αποτελεί παρελθόν από την Τετάρτη και έπεται συνέχεια. Τα συνεργεία του υπουργείου Μεταφορών προέβησαν την Τετάρτη στην αποξήλωση δεκάδων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τη λεωφόρο, ενώ πρόκειται να απομακρυνθούν από τους Αμπελόκηπους έως το Σταυρό Αγίας Παρασκευής, περίπου 90 διαφημιστικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν παράνομα.
Θα ακολουθήσει απομάκρυνση των πινακίδων στον άξονα της Λεωφόρου Κατεχάκη, από τη Λεωφόρο Κηφισίας έως τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, και ο καθαρισμός της Μαραθώνιας Διαδρομής.

Από τις 24 Απριλίου έχει ολοκληρωθεί η αποξήλωση 100 διαφημιστικών πινακίδων στον άξονα της Λεωφόρου Κηφισίας και 110 πινακίδων στον άξονα της Λεωφόρου Συγγρού.

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης επισήμανε ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην εκτέλεση αυτού του έργου δεν είναι μόνον αισθητικοί, αλλά πάνω από όλα η δυνατότητα πρόσβασης του πεζού στα πεζοδρόμια και η ευθύνη μας για την οδική ασφάλεια.

http://www.skai.gr/