25/6/10

«Ανεύθυνη η στάση του ΚΚΕ»

«Δεν θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό γκρεμίζοντας την Ελλάδα, σας καλώ να σταματήσετε άμεσα όλα όσα υπονομεύουν την Ελλάδα». Η φράση του Γ.Παπανδρέου απο το βήμα της Βουλής σηματοδότησε την σκληρή κόντρα με την Α.Παπαρήγα για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά...
Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της κυρίας Παπαρήγα για τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά θέματα, κατηγόρησε το ΚΚΕ για τα επεισόδια σημειώνοντας ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης καθώς «τορπιλίζει», εν μέσω τουριστικής περιόδου, κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη.


«Εχετε μεγάλες ευθύνες εσείς και τα στελέχη σας που αρνούνται να τηρήσουν αποφάσεις δικαστηρίων ... Αυτή την κοινωνία οραματίζεστε; Ευνομία, σύνταγμα τα πετάμε από το παράθυρο είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι με τις ενέργειές σας αυτές, αφαιρείτε εθνικό εισόδημα από τη χώρα.

«Θέτετε υπό απειλή τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Ποιους κοροϊδεύετε κ. Παπαρήγα, ποιος υποθάλπτει κινητοποιήσεις στο λιμάνι εν μέσω τουριστικής περιόδου» ρώτησε ο Πρωθυπουργός ενώ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη στάση του ΚΚΕ.

«Εμείς κάνουμε μία εργώδη προσπάθεια να ξαναχτίσουμε την αξιοπιστία της χώρας και εσείς αυτά τα καταστρέφετε με τον πιο ανεύθυνο τρόπο, δεν σεβόσαστε το βιός του λαού, θέλετε να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις και αντί για μισθούς να ζητούμε ελεημοσύνη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ».

"Δεν θα γίνουμε Ινδία και Αφρική"

«Με την πολιτική σας μας γυρνάτε χρόνια πίσω», απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα και κατέκρινε την κυβέρνηση για τις συμφωνίες ανάπτυξης που υπέγραψε με Κίνα και Τουρκία τονίζοντας ότι οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα δεν πρέπει να γίνουν σαν αυτές της Κίνας, της Ινδίας και της Αφρικής, προκειμένου να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις από το εξωτερικό.

«Μια τέτοια ανάπτυξη στην Ελλάδα την απορρίπτουμε θέλουμε ενεργοποίηση όλων των αναπτυξιακών προοπτικών σε συνδυασμό με την χρησιμοποίηση όλου του εργατικού δυναμικού» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα.

"Δύσκολες στιγμές για τις επιχειρήσεις"

Ακολούθησε η επίκαιρη ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη για την «ανησυχητική κατάσταση της αγοράς» στην οποία απαντώντας ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι «σήμερα ζούμε σε μια έκτακτη κατάσταση χωρίς προηγούμενο», παραδεχόμενος πως οι ΜμΕ αντιμετωπίζουν κρίσιμα προβλήματα.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν κρίσιμα προβλήματα, δεν το αγνοούμε, ξέρουμε καλά ότι περνούν δύσκολες στιγμές», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχοντας σταθεροποιήσει το οικονομικό περιβάλλον μπορούμε να χτίσουμε μαζί μια διαφορετική οικονομία, να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της υστέρησης», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων, της φοροδιαφυγής. «Στους λίγους μήνες που εφαρμόζουμε το πρόγραμμα ανάταξης έχουμε πετύχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, είμαστε σε σωστό δρόμο, οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο», συμπλήρωσε.

Κλείσιμο της αγοράς «βλέπει» ο Γ. Καρατζαφέρης

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι στην παρούσα στιγμή «μαγαζιά κλείνουν, επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και ένα στα πέντε μαγαζιά έχουν ενοικιαστήριο».«Πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας, πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.Τόνισε ακόμη ότι «όταν μειώνονται οι μισθοί και αυξάνεται η φορολογία μετά από την επιβάρυνση του νοικοκυριού θα υπάρχει επιβάρυνση στην αγορά».«Ο πληθωρισμός σκαρφαλώνει στο 6%», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ο μικρότερος μισθός και η υψηλότερη φορολογία φέρνουν σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό ακριβότερα προϊόντα. «Αυτό σημαίνει κλείσιμο της αγοράς», κατέληξε.

http://www.ethnos.gr/